Belangrijke herstellingswerken van landelijke wegen in Groot-Veurne

© JT
Redactie KW

In opdracht van het stadsbestuur van Veurne worden momenteel plaatselijke noodherstellingen uitgevoerd op verschillende landelijke wegen in Groot-Veurne. De werken worden uitgevoerd door aannemer Maes uit Lichtervelde. Ontwerper Topokor zorgt voor de opvolging.

Op 12 augustus werd het asfalt al over enkele centimeters afgefreesd. Vanaf dat moment zullen heel wat landelijke wegen gedurende twee weken afgesloten worden ter hoogte van de werken. Er wordt een omleiding voorzien.

Het aanvullen van de bermen met gestabiliseerde steenslag gebeurt pas enkele dagen of weken later, afhankelijk van de weersomstandigheden.

De opdracht wordt uitgevoerd als onderdeel van een project waarbij gelijkaardige herstellingen uitgevoerd worden in de Booitshoekestraat, Zoutenaaiestraat, Heydehoekstraat en Cromfortstraat. Vele wegen vertoonden grote scheuren en barsten in de asfalttoplaag, wat voor fietsers soms zeer gevaarlijk rijden was. Op enkele andere wegen waren na de winter grote putten ontstaan die nu ook zullen aangevuld worden.

(JT)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier