Bekroning voor het pure handwerk: Duchi Decor krijgt label ‘erkende ambacht’

Tine Eggermont, Stijn Watteyne, Pieter Eggermont en Belinda Debraeve (v.l.n.r.) van Duchi Decor. © gf
Peter Van Herzeele
Peter Van Herzeele Medewerker KW

Duchi Decor, dat totaalconcepten aanbiedt van gordijnen, overgordijnen en zonwering, wordt bekroond met de toekenning van de hoedanigheid van ambachtsman. Het bedrijf krijgt het label van FOD Economie. Eerder al ontving de onderneming het HIB-label Handmade in Belgium van Unizo.

Duchi Decor maakt sinds 1975 gordijnen, overgordijnen en zonwering. Het familiebedrijf van de derde generatie werkt uitsluitend op maat en beschikt over een eigen atelier en eigen installateurs. Onlangs werd een loods verbouwd met terrastegels en planten voor het buitenprogramma: zonwering voor buiten, luifels en vliegenramen. In 2013 ontving Duchi Decor het authenticiteitslabel Handmade in Belgium. De toekenning van het label van erkende ambacht van FOD Economie is de kers op de taart.

Eigen atelier

“Voor ons is elke klant uniek. En dat willen we de klanten dan ook laten voelen in het volledige proces. Bij elke klant starten we met persoonlijk advies en zoeken we uit wat de verschillende mogelijkheden zijn. Daarna volgt het opmeten en bijsturen bij de klant thuis, waarna we in ons eigen atelier in Bavikhove aan de slag gaan. Dat is telkens puur en uitsluitend handwerk”, vertelt medezaakvoerster Tine Eggermont. Zelfs optreksystemen worden volledig handmatig geassembleerd. “Uiteindelijk volgt dan de plaatsing en oplevering, telkens tot de klant tevreden is.”

Het is net dat vakmanschap van begin tot eind dat er nu voor gezorgd heeft dat de onderneming als ambacht wordt erkend.

Investeren

Recent investeerde Duchi Decor nog in buitenzonwering. “We moeten durven investeren in nieuwe producten en gamma’s om een zo totaal mogelijk concept neer te kunnen zetten voor onze klanten. Ze appreciëren dat en we merken steeds meer dat de combinatie van handwerk, persoonlijke aanpak én totaalconcept de beslissende factor is. Je moet investeren om vooruit te gaan, anders blijf je trappelen. Uiteindelijk draait het daar allemaal om: tevreden klanten over de volledige lijn.”

uitzonderlijk open

Om deze officiële erkenning wat extra luister bij te zetten, opent Duchi Decor de deuren op zondag 15 november 2020, de dag van de ambachten, waar heel wat ambachtslui hun kunnen tonen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier