Bekerfinale Club Brugge-Antwerp op groot scherm op Brugse Markt

Op de foto zien we van links naar rechts sportschepen Franky Demon, hoofdcoördinator bij Stad Brugge Steve Demulder, Ward Benoit van Ultim Events, communicatieverantwoordelijke van Club Brugge Kirsten Willem en burgemeester Dirk De fauw. © PDV
Piet De Ville
Piet De Ville Medewerker KW

Naar aanleiding van de bekerfinale Club Brugge-Antwerp op zondag 22 maart komt er een heus fandorp met groot scherm op de Markt in Brugge voor de vele supporters die niet aan ticket voor de match in het Koning Boudewijnstadion geraakten.

Het stadsbestuur van Brugge gaf toestemming aan Ultim Events bvba en Club Brugge KV voor het organiseren van een fandorp op de Markt naar aanleiding van de finale van de beker van België (Club Brugge – Antwerp) op zondag 22 maart. De supporters kunnen er vanaf 12 uur terecht om de uitzending van de finale op groot scherm, van maar liefst 100 m² live te volgen.

De wedstrijd zelf start om 14.30 uur maar voordien en nadien wordt er voor animatie gezorgd op de Markt. Het fandorp blijft open tot een uur na de wedstrijd in geval van verlies, en ten laatste tot 24 uur in geval van winst. Bij winst zakken de spelers en bestuur van Club Brugge na de match ook af naar de Markt om hun beker aan de supporters te tonen.

Recordhouder

“De 20.000 tickets voor de Brugse supporters waren in een mum van tijd uitverkocht. Wie geen ticket kon bemachtigen, kan nu in het fandorp op de Brugse Markt terecht om het Brugse elftal te zien strijden voor de beker van België”, zegt Brugs burgemeester Dirk De fauw (CD&V). “Club Brugge is Belgisch recordhouder wat het aantal gewonnen bekers betreft. We hopen dat op zondag 22 maart de spreekwoordelijke twaalfde man ook sterk vertegenwoordigd zal zijn op de Markt om hun team naar de twaalfde bekerwinst te schreeuwen”, vult sportschepen Franky Demon (CD&V) aan.

Op zondag 22 maart wordt de Markt verkeersvrij gemaakt vanaf 12 uur. Op de Burg worden extra fietsparkeerplaatsen voorzien onder de bomen. Aan de supporters wordt gevraagd om zoveel mogelijk met de fiets te komen en hun fiets daar dan ook te stallen. De politie zal instaan voor het plaatsen van alle noodzakelijke verkeerssignalisatie en zal bijstand verlenen ter hoogte van de omleidingsroutes.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier