Bekende Wingenaar Alexander ‘Zander’ Demeyer (44) verliest de strijd tegen kanker

Alexander Demeyer met zijn vrouw Kim met wie vorig jaar in september trouwde. © gf
Redactie KW

Woensdag overleed bekende Wingenaar en brandweerman Alexander Demeyer in UZ Gent. Hij vocht meer dan zeven jaar lang tegen de kanker. Alexander was in Wingene en de regio een graag geziene figuur.

Alexander werd geboren in Brugge op 13 juli 1976. Zijn ouders baatten tot 2001 een bakkerij uit in de Hillesteenweg, waar hij nu met zijn vrouw Kim Buyle woonde. Hij trouwde vorig jaar op 21 september met Kim. Alexander had twee kinderen Bo (10) en Sibren (17) en twee pluskinderen (Kims kinderen) Senne (10) en Ella (8).

Bierbrouwer

Alexander werkte als mecanicien voor Automotive Van Hove in Wingene. Hij was onderofficier bij de brandweer Wingene (Zone Midwest) en dispatcher in dispatchingcentrum Roeselare. Hij was lid van het RED en het FIST Team.

Los van zijn functie als brandweerman, was hij altijd bereid mensen te helpen

Alexander was in Wingene goed gekend als jongste zoon van de bakkerij Demeyer. In 2006 stond hij nog op de Open VLD Plus-lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen. “Alexander was een sociaal beestje”, zegt zijn zus Patricia. “Hij was overal graag bij en onder de mensen. Los van zijn functie als brandweerman, was hij altijd bereid mensen te helpen. Alexander sleet ook vele uren in café ‘t Molenhof bij Kristel en Kobe en zijn vrienden. Met zijn vriend Kris Deroo brouwde hij zelfs verschillende biertjes.”

Echtgenote Kim: “Ik ben hem zeer dankbaar ben voor onze mooie en intense liefde”

Alexander was lid van Motorclub ‘t Vetpompje en vroeger ook van het Vlaams Kruis. “In november 2012 stelden de dokters vast dat Alexander een hersentumor had”, vervolgt zus Patricia. “Van eind 2012 tot mei 2017 onderging hij radiotherapie, chemobehandelingen en tussenin drie hersenoperaties. De tumor kon nooit helemaal weg gehaald worden. Van mei 2017 tot oktober 2019 was Zander – zo noemden ze hem in Wingene – opnieuw chemovrij en kon hij zelf opnieuw het werk voltijds hervatten en ook actief zijn als brandweerman. In mei 2018 begon hij een nieuwe relatie met Kim. In oktober van vorig jaar werd duidelijk dat de tumor opnieuw groeide, in die mate dat een operatie niet meer mogelijk was. In juli van dit jaar werd duidelijk dat hij die strijd niet ging winnen. In het UZ Gent sliep hij woensdag 29 juli zachtjes in, omringd door zijn geliefden.”

Plezier maken

“Hij deed er alles aan om zo lang mogelijk bij ons te zijn”, zegt zijn vrouw Kim. “Ik ben hem zeer dankbaar ben voor onze mooie en intense liefde. Zijn vechtlust en levensvreugde waren ongezien. Er zullen nog veel verhalen, leuke anekdotes en droge humor passeren waarbij Zander een mooie rol heeft gespeeld. Plezier maken en mensen doen lachen kon hij als de beste.”

(IB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier