Bekende Tieltse landmeter Willy Naert met pensioen

"De fiets en de tandem staan klaar voor mooie trips in liefst bosrijke streken", weet Willy Naert die nu ook voluit wil genieten van zijn gezellige tuin. (Foto Ronny Neirinck) © KRANT VAN WEST-VLAANDEREN
Redactie KW

Na 40 jaar houdt Willy Naert het landmeten voor bekeken. “Ik ga eindelijk meer tijd hebben voor mijn hobby’s.”

“Ik heb altijd plezier beleefd aan mijn job als landmeter, al van bij mijn stage op de dienst Grote Opmetingen bij het Gentse Kadaster. Ik maakte de aanleg mee van de verkeerswisselaar in Zwijnaarde. Met mijn chef liep ik de al bestaande snelweg richting Merelbeke af, elk aan één kant. Ik werd door de politie opgepakt, maar kon gelukkig naar mijn overste verwijzen die over de nodige toelatingen beschikte.”

“Die laatste jaren als schatter lieten me weinig tijd voor hobby’s. Dat wil ik nu weer goedmaken”, besluit een goedlachse Willy Naert. “Al jaren beleven Linda en ik plezier aan onze tochten met de tandem, die zij helemaal op punt zette. Dat fietsen hoeft niet te verbazen. Al in mijn KSA-tijd reden we met een groep, onder wie ook Michiel Van Daele, Chris Vandenbulcke en Marc Deruyter, naar Rüdesheim! De vader van mijn echtgenote werd dan weer Belgisch kampioen bij de juniores en haar grootvader nam ooit deel aan de Ronde van Frankrijk.”

“En dan is er de mooie tuin – ik moet dringend het gras maaien – met een moestuintje dat ons soepgroenten levert en met een kruidenhoekje. Toch heerlijk zo’n plek midden in de stad! En natuurlijk gaat er veel aandacht naar kinderen en kleinkinderen: schoonzoon David werkt marathons af en de twee kleinzoontjes lopen zich ook al in de kijker. Van die prestaties willen we niets missen!”

(RA – foto RN)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier