Bekende Roeselarenaars verklappen hun tien hot spots van de stad

© STEFAAN BEEL
Peter Soete

De stad Roeselare vroeg vijf bekende Roeselarenaars welke tien plekjes in Roeselare hun voorkeur wegdragen om te winkelen of om iets te eten of te drinken. In deze 50 zaken vinden alle klanten de route van de bekende Roeselarenaar op een handige postkaart mét cartoon.

Steven Degryse of Lectrr wiens cartoons oa. in De Standaard staan, Leylah Alliet die in 2015 eerste eredame van Miss België was, Enora Oplinus die bekendheid verwierf met So you think you can dance, Geert Deraeve die in 2004 startte met vzw Kloen en Rani Linseele, die in 2017 Miss Batjesprinses werd, zijn de eerste bekende stadsgenoten die hun tien Hot Spots #VANRSL bekend mochten maken.

“Deze Hot Spots vormen een onderdeel van een grote marketingcampagne die we als stad willen op gang trekken”, vertelt burgemeester Kris Declercq. “We zullen van de Belgische kust tot in Noord-Frankrijk via diverse marketingkanalen aantonen dat Roeselare echt wel de koningin van de shoppingsteden is. We willen de positieve punten van onze stad constant belichten. We zullen dat niet altijd zelf doen en zijn ook blij dat er Roeselaarse ambassadeurs zijn die ons daarin volgen. Met de favoriete adresjes van deze vijf mensen hebben bezoekers een nieuwe mogelijkheid om onze stad op een leuke manier te verkennen en te ontdekken.”

“Ik vind het een schitterend initiatief”, neemt Miss Batjesprinses 2017 Rani Linseele die van Ingelmunster afkomstig is, over. “Roeselare is mijn nieuwe thuisstad geworden. Ik vond het wel ontzettend moeilijk om me te beperken tot tien Hot Spots #VANRSL. Roeselare heeft er zo veel meer ! Maar ik heb al gehoord dat er nog meer Roeselarenaars zullen gevraagd worden om hun tien geliefkoosde winkels en horecagelegenheden op te lijsten en dat maakt me gelukkig. Op deze manier zullen de bezoekers aan het centrum nog veel meer routes kunnen volgen en ontdekkingen doen.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.