Bekende oud-fietsenmaker van Waregem, Roger Bostoen, is overleden

Wijlen Roger Bostoen met echtgenote met Marleen Claeys. © a-PNW
Dries Bernaert

In het Onze-Lieve-Vrouw van Lourdesziekenhuis is op 4 maart fietsenmaker op rust Roger Bostoen overleden. De plechtige uitvaartdienst vindt plaats op woensdag 11 maart om 10.30 uur in de parochiekerk Heilige Familie op ‘t Gaverke.

Roger Bostoen werd geboren in Waregem op 28 augustus 1932. Toen hij 16 jaar was, begon hij te sleutelen aan fietsen en bromfietsen. Daarvoor was Roger negen jaar lang een verdienstelijk wielrenner. Hij won meer dan 20 wedstrijden in de regio van Waregem, Kortrijk en Wakken. Na een carrière van 70 jaar nam de Waregemnaar in november 2018 afscheid van zijn atelier en zijn trouwe klanten.

“Dankzij de koers heb ik geleerd om te werken aan fietsen. Het bleek iets wat ik bijzonder graag deed en zo ben ik het dus blijven doen”, zei hij bij zijn afscheidsinterview in onze krant. “In de jaren 80 heb ik de gebouwen van een oude weverij gekocht om mij daar te vestigen.” Die gebouwen liggen in de Groene Wandeling in Waregem en waren tot de laatste dag zijn atelier.

Twee rugoperaties

Stoppen met fietsen vermaken was geen keuze, maar een noodzaak. “Sinds twee jaar lukt het gewoon niet goed meer. Ik heb twee rugoperaties gehad en het werd te lastig om nog verder te werken”, vertelde Roger emotioneel op zijn afscheidsfeest.

Roger was de weduwnaar van Agnes Landsheere en de levensgezel van Madeleine Claeys. Hij was de pa van Rosa en Ria en stiefpa van Hervé. Voorts was hij opa van Tom, Jelle, Ime, Kenneth, Miguel en Sarah en de overgrootvader van Fleur.

De plechtige uitvaartdienst vindt plaats op woensdag 11 maart om 10.30 uur in de parochiekerk Heilige Familie op ‘t Gaverke. Roger wordt begraven bij zijn echtgenote op de stedelijke begraafplaats aan de Deerlijkseweg in Waregem.

(DB/AV/Uitvaartzorg Amez)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier