Bekende ondernemers en West-Vlaams productiehuis zamelen laptops in

Beeld ter illustratie. © SOPA Images/LightRocket via Getty Images
Thomas Rosseel
Thomas Rosseel Journalist

Productiehuis Geronimo – bekend van onder meer het VTM-kijkcijferkanon Helden Van Hier: Corona – heeft een gloednieuwe campagne gelanceerd om kansarme jongeren te helpen. Met Geef er een Laptop! roept het productiehuis samen met bekende ondernemers op om massaal laptops in te zamelen.

Het productiehuis Geronimo heeft aan het hoofd West-Vlaming Manu Vanderjeugd (40) staan, broer van Stadens burgemeester Francesco. De televisiemaker doet samen met twintig bekende ondernemers een oproep naar de meer dan 100.000 Vlaamse ondernemingen die allemaal minstens een laptop in hun bezit hebben.

“We willen laptops inzamelen voor de meer dan 10.000 kwetsbare kinderen die tijdens de lockdown zonder eigen computer thuiszitten. De scholen blijven ook na de paasvakantie voorlopig gesloten en zo dreigen die jongeren zonder onderwijs te vallen. Als elke onderneming een of meerdere laptops kan missen, hoeven die kinderen geen onderwijs te missen”, zegt Vanderjeugd.

Sterrenchef Sergio Herman, brillenontwerpster en tv-figuur Eline De Munck, de bekende zwembadbouwer Willy Naessens worden vergezeld door ook enkele West-Vlamingen zoals de Versluys Groep uit Oostende en Kasteel Brouwerij Vanhonsebrouck uit Izegem. Allemaal passeren ze de revue in een ludiek filmpje dat op televisie en sociale media circuleert. De oproep: volg hun voorbeeld.

Kun je net als hen een laptop missen of wil je het #geefereenlaptop-project op een andere manier steunen? Surf naarwww.geefereenlaptop.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier