Gilbert was gehuwd met Suzanne Vandenberghe en vader van Bart Vandekerckhove, in de vorige legislatuur schepen in Middelkerke en nu nog steeds gemeenteraadslid voor open VLD. Gilbert werd geboren op 4 oktober 1947 als zoon van André Vandekerckhove en Irène Vanhille. Hij was nog een van die rasechte Middelkerkenaars die liever genoot in zijn tuin dan op een ver strand.

Hij ging aanvankelijk aan de slag bij de COO in Oostende en kreeg later de gelegenheid om te werken bij de gemeentelijke diensten in Middelkerke. Hij werkte bij de wegendienst. Gilbert en Suzanne waren 52 jaar gehuwd en hij was maar al te fier op zijn zoon die het tot een van de populairste politici van de gemeente Middelkerke schopte.

Wielerfanaat

Als het maar eventjes kon pikte Gilbert maar al te graag een wielerwedstrijd mee en als er geen koers was mocht het ook wel iets anders zijn, als het maar om sport ging. Hij was een passief sporter, maar een actief medewerker aan de jaarlijkse Sluzekermesse die op een boogscheut van zijn deur werd georganiseerd door onder meer zijn zoon Bart.

"Mijn vader was een natuurmens die hield van de rust en hij was verknocht aan zijn tuintje", vertelt zoon Bart. Gilbert overleed op 11 juni 2020 na een slepende ziekte. De uitvaartdienst zal plaats vinden in de Sint-Willibrorduskerk van Middelkerke in familiale kring omwille van de regelgeving rond corona. "Wij zijn al met een hele grote familie en het wordt al puzzelen om iedereen een plaatsje te geven in de kerk, aangezien het aantal personen die de dienst mogen bijwonen beperkt is", besluit Bart Vandekerckhove.

Gilbert was gehuwd met Suzanne Vandenberghe en vader van Bart Vandekerckhove, in de vorige legislatuur schepen in Middelkerke en nu nog steeds gemeenteraadslid voor open VLD. Gilbert werd geboren op 4 oktober 1947 als zoon van André Vandekerckhove en Irène Vanhille. Hij was nog een van die rasechte Middelkerkenaars die liever genoot in zijn tuin dan op een ver strand. Hij ging aanvankelijk aan de slag bij de COO in Oostende en kreeg later de gelegenheid om te werken bij de gemeentelijke diensten in Middelkerke. Hij werkte bij de wegendienst. Gilbert en Suzanne waren 52 jaar gehuwd en hij was maar al te fier op zijn zoon die het tot een van de populairste politici van de gemeente Middelkerke schopte. Als het maar eventjes kon pikte Gilbert maar al te graag een wielerwedstrijd mee en als er geen koers was mocht het ook wel iets anders zijn, als het maar om sport ging. Hij was een passief sporter, maar een actief medewerker aan de jaarlijkse Sluzekermesse die op een boogscheut van zijn deur werd georganiseerd door onder meer zijn zoon Bart. "Mijn vader was een natuurmens die hield van de rust en hij was verknocht aan zijn tuintje", vertelt zoon Bart. Gilbert overleed op 11 juni 2020 na een slepende ziekte. De uitvaartdienst zal plaats vinden in de Sint-Willibrorduskerk van Middelkerke in familiale kring omwille van de regelgeving rond corona. "Wij zijn al met een hele grote familie en het wordt al puzzelen om iedereen een plaatsje te geven in de kerk, aangezien het aantal personen die de dienst mogen bijwonen beperkt is", besluit Bart Vandekerckhove.