Bekende Brugse horecabaas Pol De Prest (50) overleden

Stefan Vankerkhoven

De bekende Brugse horeca-uitbater Pol De Prest is op 50-jarige leeftijd overleden. Hij runde in Brugge onder meer Poules Moules, Studio Hall en Grandma’s Kitchen. Het is in die laatste zaak dat hij maandag stierf.

Pol De Prest overleed maandag in het AZ Sint-Jan. Een dag eerder viel hij, waarschijnlijk na een epileptische aanval, van de trap in zijn eethuisje Grandma’s Kitchenin de Oude Burg. Alle hulp kwam te laat.

Zijn carrière in de Brugse horeca startte in het ribbetjesrestaurant De Hobbit in de Kemelstraat in Brugge, waar hij samen met zijn toenmalige levensgezellin Valerie Vanderveren werkte. Met haar heeft hij een zoon, Jerôme.

Poules Moules en Studio Hall

Pol De Prest startte samen met zijn vriend Philippe Le Loup ook het restaurant Poules Moules op het Simon Stevinplein op. Van 2002 tot 2007 baatte Pol De Prest op vraag van zijn jeugdvriend en eigenaar Francis Vandendorpe restaurant en feestzaal Studio Hall uit. De daarop volgende jaren runde Pol De Prest diverse horecazaken: Polshoogte, The Habbit en sinds twee jaar Grandma’s Kitchen. Hij was ook actief binnen het Brugs Handelscentrum. Brugge verliest een sympathieke horecabaas, die de voorbije jaren gezondheidsproblemen had.

De Prest Historie

De uitvaart van Pol De Prest vindt plaats in intieme kring. De familie en de vrienden van Pol overwegen om de overledene binnenkort te eren op passende wijze, met name door het organiseren van een fuif: De Prest Historie.

(SVK)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.