Bekend supporterscafé van Club Brugge moet deuren sluiten voor, tijdens en na de match

Na de match tegen Besiktas kwam het tot relletjes aan caf? ?t Putje. © Twitter
Redactie KW

‘t Putje, het bekendste supporterscafé van Club Brugge moet voor, tijdens en na de komende wedstrijd van Club de deuren sluiten. Burgemeester Renaat Landuyt is de overlast aan het café grondig beu en nam deze morgen een drastische beslissing. “Die kan volgend seizoen opnieuw bekeken worden, maar voorlopig is de maat vol geweest”, zegt hij.

Wie de wedstrijden van Club Brugge de komende weken op café wil bekijken, zal daarvoor niet terecht kunnen in café ‘t Putje in de Gistelsteenweg, op een boogscheut van het Jan Breydelstadion. Burgemeester Renaat Landuyt laat het café voor, tijdens en na de wedstrijden de deuren sluiten. Die beslissing komt er naar aanleiding van een reeks incidenten. Het meest recente gebeurde na de Europese wedstrijd tegen Besiktas. “Die avond is de figuurlijke druppel geweest”, zegt burgemeester Landuyt.

De burgemeester benadrukt wel dat de sanctie niet tegen de uitbaters persoonlijk gericht is. “Die mensen baten een volkscafé open, maar worden op die momenten overspoeld door zogenaamde supporters die helemaal niet voor het voetbal komen. Dat zij hun grootste omzet op die momenten draaien wil ik gerust begrijpen. Maar onze veiligheidsmaatregelen zijn op die momenten op die plaats ook onze grootste kost. En dus moest ik als burgemeester mijn verantwoordelijkheid nemen.”

(TLG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier