Bejaardenwoningen kregen ingrijpende facelift in Deerlijk

Schepen Regine Rooryck en schepen Louis Vanderbeken bij de gerenoveerde bejaardenwoning in de Burgemeester Hector Isebaertstraat.© DRD
Schepen Regine Rooryck en schepen Louis Vanderbeken bij de gerenoveerde bejaardenwoning in de Burgemeester Hector Isebaertstraat.© DRD
Redactie KW

In de Burgemeester Hector Isebaertstraat werd de laatste van vier gemeentelijke bejaardenwoningen volledig gerenoveerd. Het project kostte in totaal zowat 65.000 euro en heel wat zaken werden tijdens de renovatie opgevolgd door de eigen gemeentediensten.

“We maakten de woning groter door het slopen van enkele binnenmuren”, verduidelijkt schepen van Patrimonium Regine Rooryck (CD&V). “Er werd een nieuwe vloer gelegd, een nieuwe keuken geplaatst en ook de badkamer werd volledig vernieuwd. Door bijkomende isolatie te voorzien, hielden we rekening met de energiezuinigheid van de woning. Ook de tuin werd opgewaardeerd. Er werd nieuw gras ingezaaid en de terrasjes langs de achterkant zijn nu dubbel zo groot. Het wordt er aangenaam vertoeven in de zon.”

“Het blijft als gemeente belangrijk dat we er oog voor hebben dat onze senioren in betaalbare en comfortabele woningen kunnen leven”, vult schepen van Sociale Zaken en Senioren Louis Vanderbeken (CD&V) aan. “Tijdens de renovatie keken we bijvoorbeeld naar de toekomstige factuur van de bewoners. Alle toiletten in de vier woningen werden aangesloten op een nieuw geplaatste regenput in plaats van op stadswater. Een milieubewuste keuze die ok goed is voor de portemonnee. Ook dorpeltjes en opstapjes werden weggewerkt om de toegankelijkheid te verbeteren.” (DRD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.