Beisbroekbosloop trekt de kaart van inclusie

Michiel Lannoye, Mark Caelenberghe, Bruno Keppens, Filip Dewaele, Veerle Vanthuyne (zorgdirecteur bij vzw De Kade waar huis Klavervier deel van uitmaakt), Piet Chielens en Walter Ghysel. © WK
Wim Kerkhof
Wim Kerkhof Medewerker KW

Na zes succesvolle edities van de Beisbroekbosloop, georganiseerd door de Beisbroekboslopers, neemt Rotary Brugge ‘t Vrije de organisatie nu over. Op zondagvoormiddag 22 september vindt de zevende editie plaats, en het unieke daaraan, is dat er niet alleen wordt ingezet op een goed doel maar ook op de inclusie van mensen met een beperking.

“Vanuit onze Rotary Club wordt er al jaren samengewerkt met het huis Klavervier, waar mensen met een auditieve beperking verblijven”, zegt Bruno Keppens, voorzitter van Rotary Brugge ‘t Vrije.

Hoogdag

“Zo nemen we met de bewoners deel aan sportmanifestaties zoals Dwars door Brugge en de Urban Trail, en vanuit die warme samenwerking groeide het idee om van de Beisbroekbosloop een inclusief evenement te maken. Voor, door en met mensen met een beperking, en met de nadruk op ‘king’: de ervaring met de andere sportmanifestaties leerde ons immers dat de bewoners van Klavervier dit als een echte hoogdag ervaren.”

De organisatie verwacht een 500-tal lopers en wandelaars op de zevende editie van de Beisbroekbosloop. Deze vindt plaats op zondagvoormiddag 22 september, met vrije start tussen 9 uur en 13 uur.


Meer info vind je op de website www.beisbroekbosloop.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier