#BeireVANRSL stelt online aanbod activiteiten voor

Vanaf vandaag vind je op www.beire.vanrsl.be een ruim alternatief aanbod terug waarmee de Stad Roeselare elke inwoner wil blijven stimuleren om vanuit hun eigen kot de creativiteit en vrije tijd op te zoeken én terug te vinden.

“De coronamaatregelen treffen ons Roeselaars aanbod in vrije tijd voor onze burgers enorm”, zegt burgemeester Kris Declercq. “Vooral de paasvakantie zorgt voor een drang naar dergelijke activiteiten. Onze diensten en partners bleven niet bij de pakken zitten en hebben een alternatief aanbod samengesteld dat je van thuis uit kunt beleven. Zowel jonge, sportieve als creatieve ‘beiren’ kunnen hier zeker hun pap mee koelen.”

Speelse prikkels, ontspanning en plezier dat je met dezelfde inspiratie en motivatie ook op afstand kunt beleven. Dit gaat over podcasts voor jongeren, een verteltheater, kleurplaten en leestips van ARhus tot praktische richtlijnen voor veilig bewegen en sporten. Elke dag wordt op de KOERS-site een uniek object uit de rijke KOERScollectie in de kijker geplaatst en via SASK vindt je links naar de culturele goudmijnen van het VRT-archief om lekker te bingewatchen.

Tien uitdagingen

Naast dat ruime aanbod daagt de stad haar inwoners ook uit om te bewijzen dat Roeselare een ‘beire stad’ is. Elke weekdag van de paasvakantie, zal je op deze website en onze socialemediakanalen uitdagingen terugvinden. Die zijn mogelijk voor jong en oud, mét de opgelegde coronamaatregelen in het achterhoofd. Er is telkens een link met onze Rodenbachstad. De eerste uitdaging luidt: Schrijf een nieuwe tekst voor het bekende ‘Wieder zin#VANRSL’nummer met een leuke video waarbij je jouw versie zelf brengt en deel die op Instagram, Facebook of TikTok met de hashtag #beireVANRSL.

“Als deze uitdagingen op het einde van de paasvakantie, tot een goed einde gebracht zijn, claimen we de titel van ‘Roeselare is een beire stad'”, aldus een enthousiaste burgemeester.

https://www.youtube.com/watch?v=lZi4YMTubX8

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.