"Vorige vrijdag heb ik ook nog gespeeld en gewoonlijk vindt dan de wekelijkse markt plaats, maar die is er nu ook niet meer. Ik vond het triest dat er amper iemand was om de beiaard te horen, maar ik wil wel blijven spelen", vertelt Els.

Samen met haar man bedacht ze het idee om met de beiaard een hulde te brengen aan diegenen die tijdens deze crisis blijven werken. "Ik heb enkele liedjes van mijn repertoire online geplaatst en de mensen kunnen stemmen op hun favorieten. De liedjes die het meest gekozen worden, zal ik spelen", deelt ze mee. "Iedereen die een nummer kiest, geeft zo meteen ook symbolisch zijn waardering mee voor iedereen die blijft werken. De hulde staat in het teken van iedereen die in de zorgsector actief blijft, maar geldt ook voor de postbode, de vuilnisman en anderen. Ook de mensen die alleen thuis zitten, zullen ervan kunnen genieten, want die klokken zijn in Nieuwpoort best ver te horen", verzekert Els.

Vrijdagochtend zal ze om 10.30 uur beginnen spelen. Wie de beiaard niet kan horen, kan achteraf nog genieten, want er zal een opname gemaakt worden, die nadien op sociale media wordt geplaatst. "Openen doe ik sowieso met 'You'll Never Walk Alone' van Gerry & The Pacemakers. Eindigen doe ik met 'We zullen doorgaan' van Ramses Shaffy, want dat is een lied dat traditioneel door veel beiaardiers wordt gespeeld. Tussenin breng ik dan de top tien", aldus Els. Ook volgende week wil ze hetzelfde doen. Daarna is het Pasen en blijven de klokken stil.

Stemmen op jouw favoriete liedjes kan via https://forms.gle/pdwHTjbZXoSXBox69. (DV)

"Vorige vrijdag heb ik ook nog gespeeld en gewoonlijk vindt dan de wekelijkse markt plaats, maar die is er nu ook niet meer. Ik vond het triest dat er amper iemand was om de beiaard te horen, maar ik wil wel blijven spelen", vertelt Els. Samen met haar man bedacht ze het idee om met de beiaard een hulde te brengen aan diegenen die tijdens deze crisis blijven werken. "Ik heb enkele liedjes van mijn repertoire online geplaatst en de mensen kunnen stemmen op hun favorieten. De liedjes die het meest gekozen worden, zal ik spelen", deelt ze mee. "Iedereen die een nummer kiest, geeft zo meteen ook symbolisch zijn waardering mee voor iedereen die blijft werken. De hulde staat in het teken van iedereen die in de zorgsector actief blijft, maar geldt ook voor de postbode, de vuilnisman en anderen. Ook de mensen die alleen thuis zitten, zullen ervan kunnen genieten, want die klokken zijn in Nieuwpoort best ver te horen", verzekert Els. Vrijdagochtend zal ze om 10.30 uur beginnen spelen. Wie de beiaard niet kan horen, kan achteraf nog genieten, want er zal een opname gemaakt worden, die nadien op sociale media wordt geplaatst. "Openen doe ik sowieso met 'You'll Never Walk Alone' van Gerry & The Pacemakers. Eindigen doe ik met 'We zullen doorgaan' van Ramses Shaffy, want dat is een lied dat traditioneel door veel beiaardiers wordt gespeeld. Tussenin breng ik dan de top tien", aldus Els. Ook volgende week wil ze hetzelfde doen. Daarna is het Pasen en blijven de klokken stil.Stemmen op jouw favoriete liedjes kan via https://forms.gle/pdwHTjbZXoSXBox69. (DV)