Begrafenisondernemer eist excuses van burgemeester na boze telefoon

Dennis Derveaux (links) kaartte vorige week het tekort aan columbaria op de begraafplaats in Zonnebeke aan.© ZB
Dennis Derveaux (links) kaartte vorige week het tekort aan columbaria op de begraafplaats in Zonnebeke aan.© ZB
Redactie KW

Vorige week trok begrafenisondernemer Dennis Derveaux aan de alarmbel over het tekort aan columbaria op de begraafplaats in Zonnebeke. Wat volgde, was een woedende telefoon van burgemeester Dirk Sioen (#Team8980). De begrafenisondernemer vreest nu voor represailles, al hoeft hij daar volgens de burgemeester geen schrik voor te hebben.

“Ik heb meerdere keren gewezen op het tekort aan columbaria, maar kreeg geen gehoor”, blijft Dennis Derveaux bij zijn standpunt. “Nadat het in de pers kwam , zullen er nieuwe bijgeplaatst worden in januari. Wel ben ik geschrokken van de telefoon die ik van de burgemeester kreeg. Nog nooit is me dat overkomen. Ik kon er niets tegen inbrengen, het was een echte woordenvloed. Het gesprek duurde welgeteld 1 minuut en 41 seconden en dan werd de telefoon zomaar opgehangen. Ik kan niet anders dan dit interpreteren dat er represailles zullen volgens als je kritiek durft te geven. Dit voelt aan als een regelrechte bedreiging, waarbij ik zelfs vrees dat het uitoefenen van mijn professionele activiteiten als begrafenisondernemer in het gedrang komen.”

“In de voorbije twintig jaar heb ik dat nog nooit meegemaakt. Ik neem niets van mijn woorden terug. Als het gemeentebestuur gewoon toegeeft dat er te laat gehanderd werd en het dan zo vlug mogelijk in orde brengt, dan zou al deze heisa niet nodig zijn. Dat is de enige juiste en correcte manier van werken, ook naar de bevolking toe. Vooraleer ik aan tafel ga zitten met de bevoegde schepen en de dienst burgerzaken, wil ik eerst dat de burgemeester openlijk zijn woorden terugneemt en mij zijn excuses aanbiedt. Ik schreef een brief naar het college, de oppositie en de algemeen directeur met het verzoek het nodige te willen doen zodat ik niet gehinderd zou worden in het uitoefenen van mijn beroep.”

Geen rancune

In een reactie zegt burgemeester Dirk Sioen bereid te zijn tot een gesprek. “Ik was inderdaad kwaad en dan zegt men wel eens zaken die hard aankomen. Vooral die passage over de vriendjespolitiek op de Beselaarse begraafplaats schokte me. Het zijn de bevoegde schepen en de diensten die de plaats bepalen. Iedereen de mij kent, weet dat mijn deur voor iedereen open staat. De begrafenisondernemer was beter direct naar mij gekomen in plaats van naar de pers. Maar voor mijn is dat geen probleem. Ik ben zeker bereid tot een gesprek en ben niet rancuneus. Represailles zijn zeker niet aan de orde.” (NVZ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier