Begraafplaats Ter Ruste in Poperinge wordt aangepakt

Pascal Lapanne (Open VLD) wilde zoveel mogelijk grasstroken vermijden. © Foto MD
Redactie KW

De gemeenteraad van Poperinge boog zich maandagavond over de herinrichting van de begraafplaats Ter Ruste.

Poperinge gaat een ontwerper aanstellen, die tegen een vaste prijs een ‘masterplan’ opmaakt met een voorstel en raming voor de herinrichting van de begraafplaats Ter Ruste in de Elverdingseweg. Op basis daarvan zal een technisch ontwerp opgemaakt worden.

Er ontspon zich wel een lange discussie over de aanpak van de wandelpaden. Pascal Lapanne (Open VLD) wilde zoveel mogelijk grasstroken vermijden, en waar die er toch komen, ze beter beloopbaar maken met netten geoblock. Op de brede lanen en op plaatsen met intensieve betreding zoals de ingang wilde hij verharding voorzien, in functie van de toegankelijkheid. “Gras heeft geen kans wegens te druk belopen, én het vraagt te veel onderhoud. Netten uitrollen op het gras is de oplossing”, aldus Pascal Lapanne.

Volgens schepen Kris Notebaert (CD&V) geven netten problemen wanneer er nieuwe bijzettingen zijn. Hij stelde dat de dolomiet wel zal vermalen worden met teelaarde, en dat die daarna zal ingezaaid worden. Voortaan worden ook geen vrachtwagens of gemotoriseerd vervoer meer toegelaten op de kerkhoven.

(AHP-GF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier