https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Begin september laatste vaccinatiekans in De Mast en Zomerloos

De opening van het vaccinatiecentrum De Mast in Torhout, ruim een halfjaar geleden, met de verantwoordelijken en burgemeesters: v.l.n.r. Lore Cortvriendt, Kristof Audenaert, Karolien Damman, Liesbeth Claeys, Patrick Lansens en Charlotte Vandendriessche. © Johan Sabbe
Johan Sabbe

De vaccinatietrein dendert nog even door in de eerstelijnszone Houtland en Polder, maar stilaan maken de zalen De Mast in Torhout en Zomerloos in Gistel zich op om als vaccinatiecentra te sluiten. Op donderdag 2 en vrijdag 3 september hebben er voor het laatst open vaccinatiemomenten voor 18-plussers plaats.

Op donderdag 2 september is dat van 17.30 tot 19.30 uur het geval in zaal Zomerloos en op vrijdag 3 september van 17.30 tot 19.30 uur in zaal De Mast. Wie minstens 18 jaar is en in Torhout, Koekelare, Kortemark, Gistel, Oudenburg of Ichtegem woont, kan er zich zonder afspraak laten vaccineren met het Johnson & Johnson-vaccin. Registreren is niet nodig. Het enige wat de betrokkenen in elk geval nodig hebben, is hun identiteitskaart. Wie zijn vaccinatiemoment door omstandigheden gemist heeft of pas nu beslist om zich te laten prikken, is welkom. Er is maar één dosis van het Johnson & Johnson-vaccin nodig om volledig gevaccineerd te zijn.

“Je laten vaccineren, heeft niets dan voordelen”, zegt voorzitter Romina Vanhooren van de eerstelijnszone Houtland en Polder. “Aarzelen heeft geen enkele zin.”

Straks enkel nog vaccineren in huisartsenwachtpost in Torhout

De daaropvolgende dagen bereiden de teams in beide zalen de sluiting van de vaccinatiecentra voor. Daar zullen de vele vrijwilligers niet rouwig om zijn, want hun maandenlange inzet en beschikbaarheid beginnen door te wegen. Vanaf maandag 6 september, nog iets vroeger dan aanvankelijk aangekondigd, gebeurt het vaccineren voor mensen uit de eerstelijnszone Houtland en Polder enkel nog in de huisartsenwachtpost in Torhout. Die bevindt zich net naast de campus Rembert van het AZ Delta in de Sint-Rembertlaan.

Verenigingen en sportclubs kunnen straks dus weer als vanouds van de zalen De Mast en Zomerloos gebruikmaken. Beide accommodaties kunnen hun vertrouwde functie als polyvalente ruimte heropnemen. Niettemin zijn sommige activiteiten uit voorzorg al naar een datum eind oktober verschoven, het moment waarvan destijds gezegd werd dat de zalen pas dan als vaccinatiecentra zouden sluiten. Het wordt voor de organisatoren van evenementen moeilijk om daar nu nog op terug te komen.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten