Befaamde barbier Mister Steve ging om middernacht al aan het knippen

Mister Steve is het knippen nog niet verleerd. "Ik ben blij mijn klanten, die ook vrienden geworden zijn, terug te mogen verwelkomen."
Wouter Vander Stricht

Vanaf maandag 18 mei mochten kappers en barbiers opnieuw de deuren open zwaaien en dat hoefde Mister Steve – volgens de burgerlijke stand Steve Desseyn – geen twee keer gezegd te worden. Klokslag middernacht ging hij aan de slag met de bedoeling om 24 uur open te blijven. “In een half uur tijd waren al de nachtelijke afspraken volgeboekt.”

Wij mochten even langs tussen 2 en 3 uur toen Izegemnaar Mike Verlinde, ook al een man met baard, er zat te genieten in de kapperstoel. “Ik heb nog mijn pyjama aan”, klinkt het. “Als je een afspraak bij Steve kan scoren, moet je niet twijfelen.”

En dat bevestigt ook de barbier zelf. “De komende maanden staat de agenda sowieso al vol, dus waren de vrijgekomen gaatjes snel opgevuld.”

Uiteraard zijn in zijn barbershop de nodige veiligheidsmaatregelen getroffen. “Er wordt gewerkt met een aparte in- en uitgang. Er is voldoende handgel en zowel de klanten als wijzelf dragen mondmaskers. Wij als barbier dragen ook een pak en handschoenen en ik heb faceshield.”

Totaalbelevenis

Maar een baard trimmen met een mondmasker op, dat is niet evident. “Dan mag het masker even af, maar moet de klant uiteraard zwijgen. Wat niet altijd makkelijk is, maar ik neem dan het praten wel voor mij”, aldus de spraakwaterval.

Een kapbeurt bij Mister Steve is een totaalbelevenis. “De frigo blijft wel gesloten”, knipoogt hij. “Maar voor de rest geven we de klanten waar voor hun geld.”

Steve werkt ook met twee collega’s Michael en Jeffrey. “Michael en ikzelf zijn hier nu bezig, straks om 7 uur komt collega Jeffrey overnemen. We gaan dus 24 uur non-stop door“, aldus Steve, die normaliter ook nog Nederlands aanleert aan anderstalige nieuwkomers in het MSKA.

Draai gevonden in de Middenstraat

In 2012 startte Steve met Atelier 61 in de Sint-Amandsstraat, maar daar moest men wijken voor een nieuwbouwproject. “Ondertussen zitten we nu drie jaar om de hoek in de Middenstraat en hebben we hier onze draai gevonden. We hebben hier vorig jaar wel duizend mensen naar ons Barberfest gelokt.”

Mike Verlinde - bemerk ook de pyjamabroek - in de stoel bij Mister Steve.
Mike Verlinde – bemerk ook de pyjamabroek – in de stoel bij Mister Steve.

Ondertusen is klant Mike Verlinde ook blij dat hij een sessie in de handen van Mr. Steve kreeg. “Na al die weken begon ik al op Chewbacca van Star Wars te gelijken.” Straks moet hij na zijn kapbeurt in het holst van de nacht gewoon gaan werken. “Ik ben actief in de raamdecoratie”, verrast hij. “Bij Qurtinz in Roeselare, straks krijgen we ook een nieuwe uitvalsbasis in de Ooststraat.”

Herenondergoed

Maar Mike maakt ook deel uit van een unieke club: de Zombie Cats Bicycle Club in Ieper. Met custom bikes – chopper fietsen – maken ze hun fietstochten. “Meestal van café naar café”, lacht Mike. “Een echt lokaal hebben we niet, maar waar we komen, laten we onze sticker ergens achter. Hier bij Steve hangen er ook al.”

Mister Steve zat ook de lockdown niet stil, zo ontstond bij hem het idee om een herenondergoedlijn uit brengen. “Tegen vaderdag kun je hier allerlei leuke boxershorts kopen. Ik heb die voorzien van allerlei leuke spreuken zoals ‘Give pis a chance’, ‘The eye of my tigertje’,… Die zullen ongetwijfeld wel aanslaan.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier