Yennefer en Kara zijn twee zwarte poezen die in september 2019, samen met een 50-tal andere katten, in beslag genomen werden bij een oudere dame in Diksmuide. "Ze werden er gehouden in vreselijke omstandigheden", weet Gaëlle Pannecoucke (22) uit Menen. Ze werkt voor asiel De Leiestreek in Zwevegem.

"De dieren zaten per twee op elkaar gepropt in hun eigen vuiligheid. Kara was 10 weken oud toen we haar vonden. Haar nekje was scheefgegroeid door de krappe ruimte. Gelukkig hebben we dat met veel goede zorgen op kunnen lossen. Kara is nu helemaal gezond." De asielmedewerkers vermoeden dat Yennefer de moeder is van de kitten omdat de twee onafscheidelijk zijn. Yennefer is ongeveer vier jaar oud en vernoemd naar de pittige tovenares uit de Netflix-serie The Witcher. "Ze eten samen, spelen samen, slapen samen en zijn nooit ver uit elkaars buurt", weet Gaëlle. "We kregen al adoptie-aanvragen voor Kara, maar omdat we haar niet willen scheiden van haar mama (die nog vrij angstig is), vonden we nog geen geschikte thuis voor de twee", klinkt het. "We zoeken een baasje met engelengeduld die de poezen samen een kans wil geven.

Yennefer maakte al enorme vorderingen sinds ze in het asiel is. Moeder en dochter kunnen eventueel geplaatst worden bij een andere, sociale kat, maar niet bij kleine kinderen", besluit Gaëlle. "Anders vrees ik dat Yennefer alleen maar meer getraumatiseerd zal geraken."

Wie Yennefer en Kara een thuis wil geven, kan mailen naar warm@kw.be.

Yennefer en Kara zijn twee zwarte poezen die in september 2019, samen met een 50-tal andere katten, in beslag genomen werden bij een oudere dame in Diksmuide. "Ze werden er gehouden in vreselijke omstandigheden", weet Gaëlle Pannecoucke (22) uit Menen. Ze werkt voor asiel De Leiestreek in Zwevegem. "De dieren zaten per twee op elkaar gepropt in hun eigen vuiligheid. Kara was 10 weken oud toen we haar vonden. Haar nekje was scheefgegroeid door de krappe ruimte. Gelukkig hebben we dat met veel goede zorgen op kunnen lossen. Kara is nu helemaal gezond." De asielmedewerkers vermoeden dat Yennefer de moeder is van de kitten omdat de twee onafscheidelijk zijn. Yennefer is ongeveer vier jaar oud en vernoemd naar de pittige tovenares uit de Netflix-serie The Witcher. "Ze eten samen, spelen samen, slapen samen en zijn nooit ver uit elkaars buurt", weet Gaëlle. "We kregen al adoptie-aanvragen voor Kara, maar omdat we haar niet willen scheiden van haar mama (die nog vrij angstig is), vonden we nog geen geschikte thuis voor de twee", klinkt het. "We zoeken een baasje met engelengeduld die de poezen samen een kans wil geven. Yennefer maakte al enorme vorderingen sinds ze in het asiel is. Moeder en dochter kunnen eventueel geplaatst worden bij een andere, sociale kat, maar niet bij kleine kinderen", besluit Gaëlle. "Anders vrees ik dat Yennefer alleen maar meer getraumatiseerd zal geraken."