Dierenasielen mogen wel open blijven, maar in praktijk blijkt dat toch moeilijk. Veel van hen zien hun inkomsten, donaties en het aantal vrijwilligers zienderogen dalen.

En dat terwijl er wel heel wat dieren blijven binnenkomen. Ook bij dierenasiel De Leiestreek in Zwevegem kan er geen hond (of kat) meer bij. De dieren bezoeken kan daar voorlopig niet, maar verliefd worden op een viervoeter en alvast de nodige formulieren invullen wel!

Wij verloren ons hart aan Vanilla, een prachtige raszuivere en extreem aaibare chowchow van bijna twee jaar oud. Ze werd achtergelaten op een bouwwerf, vastgebonden aan een paaltje. "Chowchows vormen meestal een nogal pittig hondenras", vertelt vrijwilliger Cato Soens (22) uit Bellegem.

"Maar Vanilla is absoluut een uitzondering. Als ze je ziet, komt ze onmiddellijk kwispelen en likjes geven. Ze is wel een tikje eigenwijs. Zo durft ze al eens een ontsnappingspoging wagen als ze een vogel ziet. We zoeken dus een baasje voor haar met enige ervaring."

Of Vanilla het goed kan vinden met katten en andere honden, weten ze nog niet. "Ook belangrijk is de vachtverzorging", aldus Cato. "Vanilla heeft minstens een keer per week een kambeurt nodig, in de rui zelfs dagelijks. Ze ondergaat binnenkort ook een operatie aan haar ogen, die zullen de rest van haar leven verzorging nodig hebben."

Denk jij dat Vanilla je nieuwe beste vriend kan worden? Neem dan contact op met De Leiestreek. Langsgaan is niet mogelijk.

Dierenasielen mogen wel open blijven, maar in praktijk blijkt dat toch moeilijk. Veel van hen zien hun inkomsten, donaties en het aantal vrijwilligers zienderogen dalen. En dat terwijl er wel heel wat dieren blijven binnenkomen. Ook bij dierenasiel De Leiestreek in Zwevegem kan er geen hond (of kat) meer bij. De dieren bezoeken kan daar voorlopig niet, maar verliefd worden op een viervoeter en alvast de nodige formulieren invullen wel! Wij verloren ons hart aan Vanilla, een prachtige raszuivere en extreem aaibare chowchow van bijna twee jaar oud. Ze werd achtergelaten op een bouwwerf, vastgebonden aan een paaltje. "Chowchows vormen meestal een nogal pittig hondenras", vertelt vrijwilliger Cato Soens (22) uit Bellegem. "Maar Vanilla is absoluut een uitzondering. Als ze je ziet, komt ze onmiddellijk kwispelen en likjes geven. Ze is wel een tikje eigenwijs. Zo durft ze al eens een ontsnappingspoging wagen als ze een vogel ziet. We zoeken dus een baasje voor haar met enige ervaring." Of Vanilla het goed kan vinden met katten en andere honden, weten ze nog niet. "Ook belangrijk is de vachtverzorging", aldus Cato. "Vanilla heeft minstens een keer per week een kambeurt nodig, in de rui zelfs dagelijks. Ze ondergaat binnenkort ook een operatie aan haar ogen, die zullen de rest van haar leven verzorging nodig hebben." Denk jij dat Vanilla je nieuwe beste vriend kan worden? Neem dan contact op met De Leiestreek. Langsgaan is niet mogelijk.