Beestje zoekt baasje: Spyro zoekt een sterk baasje met een groot hart

Lien Simoens is alvast dol op Spyro. Jij straks ook? © AN
Annelies Nollet
Annelies Nollet medewerker KW Kortrijk-Menen

Ook in deze crisistijd gaat De Krant van West-Vlaanderen elke week op zoek naar een nieuwe thuis voor een dier. Dierenasielen mogen immers wel open blijven, maar in de praktijk blijkt dat toch moeilijk. Bij Dierenasiel regio Roeselare worden de meeste honden en katten erg snel geadopteerd. Alleen reu Spyro (2), een kruising tussen een buldog en een ander onbekend ras, blijft achter. Hij woont al meer dan een jaar in het asiel.

“Om eerlijk te zijn, heb ik getwijfeld om hem in de krant te laten verschijnen”, grapt coördinator Lien Simoens. “Het is een crème van een hond! Als ik kon, had ik hem al lang zelf mee naar huis genomen.” Helaas is dat geen optie. Spyro kan het immers niet met alle andere honden even goed vinden. “Met mensen is hij echt geweldig”, aldus Lien. “Maar naar honden durft hij uitvallen, al is dat zeer situatie-afhankelijk. Hij weegt een goede 50 kilo, we zoeken dus een baasje dat hem aankan. Niet iemand die hardhandig met hem is, wel iemand die kennis heeft van honden en begrijpt welke situaties Spyro wel en niet aankan.”

Gezondheidskwaaltjes

Spyro kampt bovendien met enkele gezondheidsprobleempjes. “Hij werd in beslag genomen toen hij ongeveer een jaar oud was en kwam hier compleet ondervoed aan. Als een hond lang genoeg uitgehongerd wordt, dan verteren zijn ingewanden zichzelf. Daar herstellen ze nooit meer helemaal van. Goede (en iets duurdere) hondenvoeding is dus een must. Ook omdat hij hele kleine tandjes heeft. Hij kreeg niet genoeg voedingsstoffen binnen om die te ontwikkelen.” Ondanks zijn beproevingen blijft Spyro een actieve hond die graag speelt en werkt voor zijn baasje. “Hij is ook erg gehoorzaam en kent zijn naam goed. Het is een geweldige hond en hij verdient een geweldige thuis”, besluit Lien.


Kan jij Spyro de gouden mand geven die hij verdient? Neem dan contact op met dierenasiel Roeselare of stuur een mailtje naar warm@kw.be. Opgelet, een bezoek aan het asiel is nog niet mogelijk!