Video
Beestje zoekt baasje: Max zoekt een gezin waar hij op de zetel mag liggen

De Krant van West-Vlaanderen gaat elke week op zoek naar een baasje voor een beestje. Deze week gingen we langs bij de vzw Be Happy Dog van Veronique Kint uit Hulste. Zij zoekt een nieuwe thuis voor Max (2), een Roemeense straathond die van kinderen en knuffels houdt.

Max kwam heel toevallig bij Veronique terecht. “Onze vrijwilligers proberen elk jaar een kleine twee weken naar Roemenië te gaan om daar zoveel mogelijk straathonden te vangen en te steriliseren of castreren”, legt ze uit.

“Ook de mama en de acht broertjes en zusjes van Max werden gevangen. Max zelf vonden we volledig uitgedroogd in een put. Hij kwam bij onze dierenarts terecht. Daar bleek dat hij besmet was met het parvovirus, een levensgevaarlijke ziekte voor puppy’s. Vier van zijn broertjes en zusjes haalden het niet, maar Max vocht zich erdoor.”

Veronique plaatste Max bij een opvanggezin in Roemenië. Maar dat ging niet goed. Een jaar geleden kwam hij daarom bij haar wonen. “Hij heeft daar een serieuze schrik van mannen opgedaan”, vertelt ze. “Die moeten hem dus wat meer tijd geven om te wennen. Maar als je genoeg geduld hebt, dan krijg je daar een geweldige gezinshond voor terug. Max blaft niet overdreven veel, kan even alleen zijn en doet niets liever dan op de zetel liggen en achter zijn oren gekrabd worden. Hij is ondertussen de beste vriend van mijn kleinzoon. Maar eigenlijk is hij vriendelijk voor alles en iedereen.”

Kan jij Max een warme thuis bieden? Stuur dan een bericht naar warm@kw.be of neem contact op met de vzw Be Happy Dog.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.