Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Beestje zoekt baasje: Luco zoekt een lief gezin waar hij zijn onstuimige zelf mag zijn

Annelies Nollet
Annelies Nollet medewerker KW Kortrijk-Menen

De Krant van West-Vlaanderen gaat elke week op zoek naar een baasje voor een beestje, want niet alle huisdieren vinden makkelijk een nieuwe thuis. Deze week gingen we langs bij de vzw Helping Dogs van Filip Cnudde. Hij zoekt een nieuwe thuis voor Luco, een lieve en onstuimige Duitste dog van negen maanden oud.

Luco werd afgestaan door zijn baasjes omdat die kampen met gezondheidsproblemen. Op dit moment verblijft hij bij Greet Vanbecelaere in ’t Herdershof in Poperinge, maar hij is helemaal klaar voor een nieuwe thuis. “Ze stonden hem met pijn in het hart af”, weet Filip, covoorzitter van vzw Helping Dogs.

“Maar het kon niet anders. Gelukkig heeft Luco wel een degelijke opvoeding gehad. Hij kan het goed vinden met kinderen en andere honden en luistert gewoonlijk wel.” Toch ziet Filip Luco liever belanden in een gezin met wat grotere kinderen. “Duitse doggen zijn geen kleine hondjes”, legt hij uit.

“Luco is op dit moment al een erg grote hond. Hij is heel lief, maar evengoed lomp en onstuimig. Een echte spring in ’t veld. Zijn nieuwe baasjes zullen dus stevig op hun benen moeten staan (lacht) . Hij is geen beginnershond. We zoeken mensen met enige ervaring die hem hond willen laten zijn. Wandelen vindt hij soms nog spannend en we zien hem liever niet in een strenge hondenschool belanden”, besluit Filip. Luco is niet gecastreerd, maar medisch wel volledig in orde.

Kan jij Luco een thuis bieden waar hij zichzelf mag zijn? Stuur dan een berichtje naar warm@kw.be of neem contact op met vzw Helping Dogs.