Beestje zoekt baasje: Hondje Simi zoekt een warm mandje

Annelies Nollet
Annelies Nollet medewerker KW Kortrijk-Menen

De Krant van West-Vlaanderen gaat elke week op zoek naar een baasje voor een beestje. Deze week gingen we langs bij de vzw Be Happy Dog van Veronique Kint uit Hulste. Zij zoekt een nieuwe thuis voor Simi (5), een hondje uit Polen met een rugzakje.

Het eerste dat opvalt als je Simi ziet, zijn haar geweldig grote oren. Die geven haar de uitstraling van een puppy van vijf jaar oud. Ze houdt ze dan ook steeds rechtop en alert. “Dat komt omdat ze heel snel schrikt”, weet Veronique. “Ze woont nu al een tijdje bij mij. Maar aangeraakt worden, vindt ze nog steeds niet fijn. Als je een snoepje hebt, komt ze dat wel héél voorzichtig uit je hand halen, maar haar over haar kopje aaien, blijft moeilijk.”

Toch is Veronique ervan overtuigd dat Simi zich kan aanpassen in een gezin. “Ze is helemaal niet agressief. Je ziet dat ze mensen wil vertrouwen, ze heeft alleen tijd nodig.” Ook een andere stabiele hond in het gezin, zou kunnen helpen volgens Veronique. “We weten niet veel over haar geschiedenis. Maar het is duidelijk dat het een echt roedelhondje is. Ze zoekt vaak steun bij mijn andere honden.” Omdat Simi nogal schrikachtig is, ziet de vzw haar liever niet belanden in een huis met kleine kinderen. Ook katten zijn uit den boze. “We zoeken mensen met héél veel geduld. Die haar de tijd geven om tot zichzelf te komen.” Simi kreeg alle inentingen. Ze is ook gesteriliseerd en gechipt. (Annelies Nollet)

Kan jij het vertrouwen van Simi winnen en haar een warm mandje aanbieden? Stuur dan een bericht naar warm@kw.be of neem contact op met vzw Be Happy Dog via vzwbehappydog@gmail.com.