Beestje zoekt baasje: Ga jij wandelen met de speelse Mundo?

De speelse Mundo zoekt een thuis.© AN
De speelse Mundo zoekt een thuis.© AN
Annelies Nollet
Annelies Nollet medewerker KW Kortrijk-Menen

De Krant van West-Vlaanderen gaat elke week op zoek naar een baasje voor een beestje, want niet alle huisdieren vinden makkelijk een nieuwe thuis.

Deze week gingen we langs bij dierenasiel De Leiestreek in Zwevegem. Zij zoeken een nieuwe thuis voor Mundo (2), een bordercollie/Deense dog mix die verzot is op wandelen. Mundo werd onlangs afgestaan door zijn baasjes omdat ze het zich niet meer konden veroorloven om voor hem te zorgen.

De vrijwilligers van het asiel namen de zorg voor het dier over en raakten op slag verliefd. “Hij is heel sociaal naar mensen toe”, vertelt Gaëlle Pannecoucke met een glimlach. “Hij komt altijd dolenthousiast op je afgerend voor een aaitje of een spelletje met de bal.” Gaëlle zoekt baasjes met een grote tuin en genoeg tijd om te wandelen met Mundo. “Best iemand die -letterlijk- wat gewicht in de schaal kan leggen”, lacht ze.

“Want Mundo heeft zijn afmetingen mee gekregen van de Deense dog kant van zijn familie. Omdat hij zo aanhankelijk en speels is, durft hij ook stevig aan de leiband trekken op wandeling. Maar met wat aandacht en geduld valt dat zeker op te lossen.”

Of Mundo het goed met andere dieren kan vinden, weten de medewerkers nog niet zeker. Bij een gezin met kleine kinderen zien ze hem liever niet terechtkomen. “Vooral omdat hij die los omver kan lopen”, legt Gaëlle uit. “We zoeken dus iemand met een beetje ervaring”, besluit ze.

Kan jij Mundo een thuis bieden waar hij lekker mag ravotten? Neem dan contact op met dierenasiel De Leiestreek of stuur een berichtje naar warm@kw.be .