Beestje vindt baasje: poezen Yennefer en Kara vinden thuis in Zottegem

Annelies Nollet
Annelies Nollet medewerker KW Kortrijk-Menen

Elke week gaat De Krant van West-Vlaanderen op zoek naar een nieuwe thuis voor een dier, en met succes! Poezen Yennefer en Kara verbleven al een half jaar in dierenasiel De Leiestreek in Zwevegem.

Beide dieren waren ernstig verwaarloosd binnen gebracht en vooral Yennefer was heel angstig naar mensen toe. Omdat ze beter op haar gemak leek te zijn met Kara erbij wilden de vrijwilligers van het asiel hen per se samen plaatsen.

Dat bleek geen gemakkelijke opdracht, tot Carine Stevens en haar man Erik Sablon helemaal vanuit Zottegem kwamen om hen op te pikken. “Het was die dag net mijn verjaardag”, vertelt Carine. “En het was liefde op het eerste gezicht. Yennefer kwam zelfs voorzichtig ruiken aan mijn hand, iets wat ze volgens de vrijwilligers in het asiel nog nooit gedaan had met iemand anders.” Omdat Erik een bierfanaat is werden de poezen omgedoopt tot Trippelke en Chouffke. “Echt angstig zijn ze hier nooit geweest, hun favoriete plekje is onder de tafel op een stoel. Ze zijn het beste verjaardagscadeau dat ik me kon wensen.” (AN-foto AN)