Beerschot duwt Essevee met 3-1-zege naar bodem klassement

© belga

Zulte Waregem heeft ook zijn tweede wedstrijd van het seizoen verloren. Op Beerschot kon Berahino de openingsgoal van Tissoudali wel uitvlakken, maar twee goals van uitblinker Holzhauser bezegelden het lot van Essevee. Zaterdag moeten Dury en de zijnen winnen van Waasland-Beveren om de nul in de stand weg te vegen.

Met enkele pogingen van Tissoudali liet de thuisploeg meteen aanvallende intenties blijken. Gaandeweg de eerste helft vorderde, kwam Zulte Waregem beter in de match, maar rond het halfuur werd het overwicht van de paars-witten toch beloond. Tissoudali glipte door de buitenspelval en liet Bansen geen schijn van kans: 1-0 na 32 minuten.

De Nederlander kreeg nog voor de rust dé mogelijkheid om Essevee helemaal knock-out te slaan, de dwarsligger bracht redding voor de bezoekers. Bansen moest zijn vuisten nog eens tevoorschijn halen op een vrije trap van Prychynenko. Ei zo na viel de goal aan de overkant, maar Vossen knalde een mooie combinatie van de ingevallen Govea en Bruno tegen de staander.

Verzuipen in zondvloed

Govea wou iets bewijzen en profileerde zich na de pauze tot de bezoekende draaischijf. Hoewel Beerschot bleef dreigen, leverde dat de gelijkmaker op: Bruno bediende Berahino en die aarzelde niet, 1-1. De thuisploeg liet zich niet kennen: Tissoudali miste nog, maar de vrije trap van Holzhauser ging zonder pardon binnen, 2-1. Combineer dat met de zondvloed op het Kiel en je beseft dat het gemoed van Dury en de zijnen op onweer stond. Letterlijk zelf, want scheidsrechter Put moest om die reden de match zelfs ruim een kwartier stilleggen.

Na de hervatting slaagde Zulte Waregem er niet meer in de bakens te verzetten, integendeel: Holzhauser draaide de bezoekende defensie horendol en tikte de 3-1 voorbij Bansen. Game over, ze zijn aan de Gaverbeek aan een dringende bezinning toe.

(BVC)

Beerschot: Vanhamel, Dom, Prychynenko (75′ Van den Buijs), Frans, Bourdin, Vorogovskiy, Pietermaat, Holzhauser (90+1′ Brogno), Sanusi, Noubissi en Tissoudali. (83′ Eleke).

Zulte Waregem: Bansen, Deschacht, Pletinckx, De Bock, Soisalo (40′ Govea), Seck, Sissako (83′ Sylla), Srarfi, Bruno (76′ Dompé), Berahino en Vossen.

Doelpunten: 34′ Tissoudali 1-0, 57′ Berahino 1-1, 68′ en 87′ Holzhauser 2-1 en 3-1.

Geel: 56′ Sanusi, 64′ Srarfi, 67′ Govea, 92′ Eleke.