Beernems zwembad opnieuw open

© (Foto AVH)
Redactie KW

Gisteren heropende het Bloemendalezwembad in Beernem. Het bad was zo’n twee weken gesloten door technische problemen en een legionellabacterie. De gemeente vroeg een spoedprocedure voor de resultaten van de legionellabestrijding en die waren negatief. Alle sporen van legionella zijn dus verdwenen.

De technische problemen waren al langer verholpen, maar de leeftijd van het zwembad werkt dergelijke bacteriën in de hand. In de oude buizen en machines kan de bacterie zich gemakkelijker nestelen. Met extra apparatuur wil de gemeente dat nu in het vervolg vermijden.

Gisterenavond was het nieuw zwembad ook het gespreksonderwerp op de gemeenteraad. Schepen van sport Patricia Waerniers vertelde dat de diensten volop aan het dossier werken: “We zijn nu bezig met een aantal studies en ramingen en onderzoeken wat we allemaal nodig hebben. We hopen tegen april een definitief bestek te hebben zodat we dit op de gemeenteraad kunnen stemmen. Tegen de zomer kunnen we dan hopelijk een rondvraag doen bij verschillende aannemers. Ik hoop van een eerste spadesteek begin 2021“, vertelde Waerniers. Het oude zwembad kampt al langer met problemen. Tijdens de paasvakantie sloot het bad zijn deuren door problemen met de douches. Even later waren er ook al defecten aan de hoogspanningskabine.

(AVH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier