Nu de weersomstandigheden steeds beter worden, steken meer en meer mensen de barbecue aan. D'Afspanning zorgt maar al te graag voor de kolen. "Ik zag op sociale media dat veel mensen houtskool zochten. W...

Nu de weersomstandigheden steeds beter worden, steken meer en meer mensen de barbecue aan. D'Afspanning zorgt maar al te graag voor de kolen. "Ik zag op sociale media dat veel mensen houtskool zochten. Wij hebben hier nog een heel grote stock liggen, maar zijn door de coronacrisis niet open. We kunnen er nu dus niks mee aanvangen. Door de drukte in de supermarkten wilde ik met plezier onze voorraad verkopen. Eens we heropenen, laat ik wel nieuwe leveren", reageert de 39-jarige eigenaar Joost Meire. Van bij het begin van de coronacrisis sloot het restaurant haar deuren. Joost Meire besloot niet te beginnen met een afhaaldienst, omdat ze dat nooit eerder deden. "We nemen nu wat vakantie. Andere zaken voorzien soms ook met het eindejaar afhaalmogelijkheden. Wij niet, wij hebben dus ook geen verpakkingsmateriaal enzovoort in huis. Dan zit je al sneller met de vraag: zal het winstgevend zijn? We besloten dus om het niet te doen. Hopelijk is de coronacrisis snel voorbij en kunnen we opnieuw openen." (AVH)