Beernemnaar die zich openlijk bevredigde op balkon krijgt voorwaarden opgelegd

Redactie KW

Een 28-jarige Beernemnaar is in de Brugse strafrechtbank schuldig bevonden aan openbare zedenschennis. De rechter toonde zich mild en gaf de man de gunst van de probatie-opschorting. De beklaagde krijgt dus geen straf, maar moet zich wel aan enkele voorwaarden houden, zoals een behandeling voor zijn deviant seksueel gedrag.

B.D. maakte er ‘s ochtends een gewoonte van om zichzelf publiekelijk te bevredigen op het balkon van zijn appartement in het centrum van Beernem. Een zeventienjarig meisje uit de buurt, dat tussen eind 2017 en juni 2018 op haar weg naar school bijna wekelijks geconfronteerd met zijn “ochtendactiviteiten”, kreeg zodanig veel schrik dat zij en haar gezin verhuisden.

Tijdens zijn proces had B.D. een opmerkelijke uitleg voor zijn gedrag. “Door de zwangerschap van zijn vrouw had hij minder seks“, stelde zijn advocaat Koenraad Stubbe. “Als hij last had van een ochtenderectie begaf hij zich naar het balkon. Hij beseft dat dit fout was, maar we mogen deze zaak ook niet opblazen. Zijn balkon bevond zich op de derde verdieping en het was telkens nog donker. Hij heeft nooit enig contact gehad met haar. Mijn cliënt heeft zeer veel spijt. “

Stubbe vroeg de gunst van de probatieopschorting, maar de procureur verzette zich daartegen. Toch ging de strafrechter in op zijn verzoek. Hij kende het meisje een schadevergoeding toe van 500 euro, de moeder kreeg 1.122 euro toegewezen. In dat bedrag zitten ook de kosten voor de verhuis verrekend. “Want het staat vast dat de verhuis het gevolg was van de feiten”, besloot de rechter.

(AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier