Beernem verdeelt kerstmaaltijden onder kwetsbaren

Schepen Vicky Reynaert met een van de kerstmandjes geschonken door The Lionsclub Oostkamp.© AVH
Schepen Vicky Reynaert met een van de kerstmandjes geschonken door The Lionsclub Oostkamp.© AVH
Redactie KW

Sinds jaar en dag organiseert Covias een kerstfeest in hun ontmoetingscentrum ‘De Klaver’ voor de vele mensen die zij begeleiden. Sinds vorig jaar konden ook mensen die begeleid worden vanuit het Sociaal Huis aan dit kerstfeest deelnemen. Omdat dit gebeuren dit jaar echter niet kan doorgaan, zullen er kerstmaaltijden aan huis bezorgd worden.

“Voor sociaal en financieel kwetsbare mensen is kerstmis een harde confrontatie met de realiteit: geen familie of vrienden, geen financiële middelen, geen cadeautjes, geen sfeer”, weet Vicky Reynaert, schepen bevoegd voor Armoedebestrijding. “Omdat het kerstfeest dit jaar niet kan doorgaan, hebben we met de gemeente Beernem beslist om een kerstmaaltijd aan te kopen voor 138 volwassen en 19 kinderen.”

“De begeleiders van Covias en de medewerkers van het Sociaal Huis zorgen voor de verdeling van deze maaltijden, waarbij ze tegelijkertijd ook een kort gesprekje voeren. Zo willen we iets bijdragen in deze tijden waarin veel mensen het bijzonder moeilijk hebben.”

Kerstmandjes

We zijn daarnaast ook bijzonder blij dat The Lionsclub Oostkamp ook dit jaar – al voor het tiende jaar op rij – ons opnieuw 85 kerstmandjes met heel wat kwaliteitsvolle food- en non-foodproducten bezorgden om te verdelen onder de sociaal kwetsbaren binnen onze gemeente. Het korps van Politiezone Het Houtsche schreef kerstkaartjes met warme boodschappen.”

“Ook hier hebben de enthousiaste medewerkers van het Sociaal Huis in Beernem zich de afgelopen dagen ingezet om deze mandjes en de kerstkaartjes op een discrete manier te bezorgen aan onze kwetsbare gezinnen en alleenstaanden.” (AVH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier