Beernem trakteert inwoners op glas in Beirebeker

De burgemeester en schepenen gingen samen voor een selfie. © AVH
Arno Van Haverbeke

Gisterenochtend konden de Beernemnaren genieten van een gratis glas in Sint-Joris. De burgemeester en schepenen wensten er de burgers een gelukkig Nieuwjaar. Daarnaast stelden ze de nieuwe, herbruikbare, Beirebeker voor. Burgemeester Jos Sypré sprak er ook zijn nieuwjaarsgroet uit. Hij sprak vooral lof uit naar de vele vrijwilligers die het dorpsleven in Beernem doen bloeien.

Tussen 10.30 uur en 12 uur liep het plein aan de Pelderijn in Sint-Joris afgeladen vol met inwoners van de gemeente Beernem. Enkele lokale handelaars sprongen op de kar om hun verkoop te koppelen aan de nieuwjaarsdrink. Ze openden hun zaak een extra dag, om de vele burgers die naar Sint-Joris kwamen om te toosten op het nieuwe jaar, ook te verwelkomen in hun winkel. Net dat enthousiasme is volgens burgemeester Jos Sypre (CD&V) typerend voor de gemeenschap: “Het belangeloos iets doen voor de vereniging, groepering, adviesraad, of gewoonweg voor de ander zit ingebakken in de ziel van de Beernemnaar èn dat precies moeten we koesteren. Waar het vrijwilligerswerk eindigt, stopt ook het dorpsleven.”

Aandacht voor schepenen

In zijn nieuwjaarstoespraak gaf Sypré ook aandacht aan de taken van zijn schepenen. Met het volledige team zet hij zich de komende jaren in om alle punten uit het meerjarenplan waar te maken. “Patricia Waerniers draagt zorg voor de socio-culturele verenigingen en beweegt de Beernemnaar tot sporten. Ze koestert ons erfgoedverleden, coördineert de kermissen en heeft de portefeuille financiën in handen. Jan Vanassche draagt de verantwoordelijkheid over een goede ruimtelijke ordening. Ook heeft hij oog voor wonen, duurzaamheid, groenbeheer en ontgint hij de toeristische troeven van Beernem.”

Veel aanwezigen voor de nieuwjaarswensen in Beernem.
Veel aanwezigen voor de nieuwjaarswensen in Beernem.© AVH

Sypré gaat verder met Claudio Saelens. Hij nam net de boerderij van zijn ouders over. De portefeuille landbouw ligt dan ook in zijn handen. Hij is ook bevoegd voor senioren, openbare werken en waterzuivering. “Ruben Strobbe is het gezicht van onze jeugd en ondernemers. Hij is bevoegd voor afvalbeleid en ontfermt zich over het fantastisch onderwijsaanbod. Vicky Reynaert is verantwoordelijk voor ons sociaal beleid, armoedebestrijding en sociale tewerkstelling. Ze maakt hard werk van de uitbouw van het Huis van het Kind en ontplooit volksgezondheid en gezinsbeleid.”

Aangevuld met 25 gemeenteraadsleden en 9 leden van het Bijzonder Comité wil Sypré werken aan een bruisend, ondernemend, ecologisch en gezond, sociaal en zorgzaam Beernem. Met ‘Op de gezondheid en een gelukkig nieuwjaar’, stak hij de herbruikbare Beirebeker de lucht in om te klinken op 2020.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.