Beernem krijgt ‘troostplek’ in Patershof

© AVH
© AVH
Arno Van Haverbeke

Ferm Beernem/Sint-Joris gaat de actie die in heel Vlaanderen loopt nu ook in Beernem realiseren: er komt een troostplek in het Patershof. Psychiater Dirk De Wachter, rouwexpert Manu Keirse en VRT-journaliste Fatma Taspinar ondersteunen het project.

Met de actie wil Ferm een bron van troost zijn voor iedereen die worstelt met gemis, verlies, afstand of afscheid. De bijzondere periode die we nu kennen zorgt ervoor dat we meer moeten missen dan anders: familie en vrienden, hobby’s, gezellig samenzijn, een knuffel… Veel mensen hebben het bijzonder moeilijk om met deze situatie om te gaan. Ferm wil dit niet zomaar laten gebeuren. Een belangrijk onderdeel van de campagne zijn de troostplekken. Woonzorgzone Curando Oost is tegelijkertijd op zoek naar een plaats waar mensen even kunnen stilstaan bij het verlies door corona.

“Ferm en Curando sloegen de handen in elkaar en kwamen met de vraag naar de gemeente Beernem om in het kasteelpark, dat eigendom is van de gemeente, aansluitend op het woonzorgcentrum Patershof een troostplek te realiseren”, vertelt schepen Patricia Waerniers (CD&V). Door de troostplek op openbaar domein in te richten, is deze dan ook toegankelijk voor alle Beernemnaars.

Uitkijken naar bloei

“Een troostplek is een groen plekje dat voor iedereen toegankelijk is. Waar je troost kunt vinden en waar bloembollen worden geplant door Ferm, als symbool voor verbondenheid, hoop en kracht. En in het voorjaar van 2021, wanneer de bloemen groeien en bloeien, wil Ferm terugblikken op de moeilijke periode die corona ons bracht en onze dierbaren gedenken.”

“Op de troostplek worden drie elementen samengebracht: natuur, woord en beeld. De natuur wordt voorzien door het prachtige domein en de geplante bloemen bij PlantTroost. Het woord wordt gebracht door schrijver Bart Moeyaert, het beeld door de Beernemse kunstenaar Rik Beuselinck.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.