Beernem krijgt officieel label als pleegzorggemeente

De mensen van Pleegzorg West-Vlaanderen overhandigen het officiële ‘pleegzorglabel’ aan het schepencollege van Beernem.© (Foto AVH)
De mensen van Pleegzorg West-Vlaanderen overhandigen het officiële ‘pleegzorglabel’ aan het schepencollege van Beernem.© (Foto AVH)
Redactie KW

Afgelopen weekend overhandigde Pleegzorg West-Vlaanderen het officiële ‘pleegzorglabel’ aan de gemeente Beernem. In totaal vangen al negen Beernemse gezinnen pleegkinderen op.

De mensen van Pleegzorg West-Vlaanderen willen een gepaste thuisomgeving organiseren voor iedereen die niet (meer) thuis kan wonen of zelf geen thuis kan realiseren. In de hele provincie zijn er inmiddels meer dan duizend pleeggezinnen, die in totaal meer dan 1.300 kinderen, jongvolwassenen en volwassenen met een beperking opvangen. Toch is er volgens hen nog dringend nood aan extra pleeggezinnen. Op dit moment staan er ongeveer 200 kinderen op de wachtlijst.

Schepen van Sociale Zaken Vicky Reynaert (Vooruit) wil zich met de gemeente Beernem inzetten om ook gezinnen in de gemeente warm te maken voor pleegzorg. “Beernem is een sociale en zorgzame gemeente. En daarom willen wij als lokaal bestuur het maatschappelijk draagvlak voor pleegzorg in de gemeente expliciet ondersteunen, zodat alle kinderen die niet meer thuis kunnen wonen de kans krijgen om op te groeien in een gepaste thuisomgeving.” (AVH)

Mensen die zich als pleeggezin willen aanmelden, kunnen surfen naar pleegzorg.be voor meer informatie, of telefonisch contact opnemen via 051 20 02 22.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.