Beernem: “Ik ben heel graag onder de mensen”

Myriam Tant omringd door manlief Kurt Demilde en zoon Maarten. © Regi
Redactie KW

Achter de schermen is Myriam Tant al jaren een van de trouwe medewerkers van voetbalclub FC Sint-Joris Sportief. Spelers uit de verschillende ploegen dragen haar op handen. In de refter van de basisschool van Sint-Joris is ze ‘een tweede mama voor de kindjes’. En in haar vrije tijd engageert ze zich als vrijwilliger bij het Rode Kruis.

“Toen de kinderen in school vernamen dat ik genomineerd was voor de Krak van Beernem, kregen ze van de directeur briefjes mee zodat hun ouders op mij konden stemmen. Verder werd er in de kantine van het voetbal een affiche opgehangen, met de vraag om voor mij te stemmen. Ook via Facebook probeerde ik stemmen te ronselen. Velen hebben mijn vraag gedeeld, vandaar wellicht dat ik zoveel stemmen behaalde. Zelfs mensen van buiten Beernem hebben op mij gestemd.”

Myriam Tant is bijna alle avonden van de week te vinden op het voetbalplein van Sint-Joris Sportief. “Ik ben al vijf jaar betrokken bij de vereniging. Eerst was ik bezig met het organiseren van de feestelijkheden, maar ben vlug op de kar van de jeugd gesprongen. Het is begonnen toen jeugdtrainer Nico Lips het allemaal niet meer alleen aan kon.”

Stuk van ons leven

“Administratieve taken vervullen, truien klaar leggen, kleedkamers reinigen, zorgen dat al het materiaal voor handen is… Al die kleine klusjes probeer ik tot in de puntjes uit te voeren. Mijn man Kurt is ook heel actief bij de voetbalclub. Onze twee zonen spelen mee met de fanions. Het is een stuk van ons leven. Momenteel prijkt onze ploeg aan de leiding van de klassering en we hopen dat we de titel mogen vieren en overgaan naar derde provinciale.”

Op school ben ik een beetje een tweede mama voor de kindjes

Myriam Tant heeft naast het voetbal nog een tweede hobby : ze is vrijwilliger bij het Rode Kruis. “Ik heb de cursus EHBO gevolgd en later heb ik er nog twee cursussen bij gedaan. Dat ging meer over interventie en verzorging. Ik werk nu al zo’n veertien jaar op school. Ik vond dat ik op school een zekere verantwoordelijkheid had om de kinderen te kunnen verzorgen als er iets ernstigs gebeurt, vandaar mijn engagement. Bij een voetbaltornooi ging een bal door het raam van een woning en velen kregen glasscherven in het gezicht en werd er iemand afgevoerd. We zijn dan gaan helpen met verzorging. Dus mijn cursus kwam al goed van pas. Ook was ik erbij toen iemand op Club Brugge een hartstilstand kreeg. Hetgeen we leerden, komt altijd van pas.”

In de refter

Professioneel werkt Myriam in de refter van de Basisschool Sint-Joris. “Ik ben een beetje een tweede mama voor alle kinderen. Iedereen kent me en komt met allerlei kleine probleempjes tot bij mij. Ik hou me vooral bezig met het herstellen van zaken die stuk gaan, koffie zetten, boodschappen doen, helpen met leerkrachten, hulp bieden bij de schoolreizen. Ik kan niet stil zitten en ben altijd in beweging. Ik ben echt graag onder de mensen en geniet van het plezier dat je terugkrijgt. Dat is meer dan genoeg voor mij.”

VRAGENRONDJE

Wat moet er anders in Beernem?

“Ik zou niet veel veranderen in onze gemeente. Alles loopt zoals de meeste mensen het willen. Ik denk dat de meesten wel tevreden zijn met de huidige gang van zaken.”

Favoriete plekje in de gemeente ?

“Mijn favoriet plekje is mijn huis, waar ik graag tot rust kom, vooral hier in de Lijsterhoek. Ik ben hier eigenlijk geboren. Mijn moeder woont om de hoek.”

Grootste gemis in de gemeente ?

“Volgens mij mogen er meer defibrillatoren aangekocht worden. Deze toestellen hebben al meerdere keren hun nut bewezen. Men kan er een leven mee redden”.

Lievelingseten :

“Het liefst van al eet ik een taart, maar in feite eet ik alles graag.”

Favoriete muziek :

“Ik heb niet bepaald een voorkeur voor een bepaalde muzieksoort. Ik hoor alles graag, alhoewel er niet veel tijd over blijft om specifiek naar muziek te luisteren.”

Favoriete boek :

“Lezen is niet bepaald aan mij besteed. Ook voor het lezen heb ik weinig tijd, maar een boek dat me altijd is bijgebleven is een boek van Dirk Bracke, namelijk Het engelenhuis, waarbij thema’s als bijzondere jeugdzorg, instellingen, kinderprostitutie en verslavingen aan bod komen.”

Hoofddoel in 2016 :

“Mijn oudste zoon Jochen verwacht een zoontje en we hopen dan ook een gezonde kleinzoon te mogen verwelkomen in 2016. Tevens hoop ik dat zoon Maarten slaagt in het laatste jaar van zijn opleiding tot leerkracht lichamelijke opvoeding.”

Favoriete televisieprogramma :

“Ik hou van romantische films. Daar kan ik me echt wel voor een tweetal uurtjes vrij maken.”

Tip voor Beernem :

In Sint-Joris misschien nog een veldje bij voor onze duiveltjes.”

BIO

Privé

Geboren op 4 april 1968 in Beernem. Gehuwd met Kurt Demilde en moeder van Jochen (25) en Maarten (23)

Opleiding

Volgde de lessen in de Middenschool Sint-Lutgart en hield het daarbij. Studeerde niet verder, maar als lid van het Rode Kruis werden heel wat opleidingen gevolgd.

Loopbaan

Werkt al 14 jaar in de refter van de Basisschool van Sint-Joris en voert er allerlei taken uit als herstellingen, boodschappen doen. Werkt mee als vrijwilligster bij het Rode Kruis Beernem.

(Regi)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.