Beernem en Oostkamp zoeken vrijwilligers voor vaccinatiecentrum De Valkaart

Gemeenten Beernem en Oostkamp roepen mensen die als vrijwilliger willen meehelpen in het vaccinatiecentrum op om zich te registreren.

©HATIM KAGHAT BELGA
©HATIM KAGHAT BELGA

Het vaccinatiecentrum De Valkaart, waar de inwoners van Beernem en Oostkamp gevaccineerd zullen worden, is volop in opbouw. Verwacht wordt dat het vaccinatiecentrum operationeel is tegen midden februari en men er zo snel mogelijk de inwoners kan vaccineren tegen covid-19.

Help de helpers

In het vaccinatiecentrum dienen vele taken volbracht te worden om zich goed te kunnen organiseren: taken van medische aard, maar ook van logistieke en administratieve aard. Er worden hiervoor medewerkers van beide gemeenten ingezet en er worden ook medewerkers aangeduid op niveau van de Eerstelijnszone. Maar het vaccinatiecentrum heeft daarnaast nog hulp nodig van vele vrijwilligers. Tientallen mensen boden zich al spontaan aan om te helpen, maar nu is er één centraal platform waarop mensen die in een vaccinatiecentrum willen vrijwilligen, zich kunnen aanmelden. Mensen worden opgeroepen om zich aan te melden via het platform ‘Help de Helpers’. Op www.helpdehelpers.be kunnen inwoners zich registreren om in vaccinatiecentrum De Valkaart te helpen als vrijwilliger. Het is hierbij belangrijk dat de vrijwilliger zich minimum een aantal uur per week kan vrijmaken.

Vanuit de gemeenten is vooral behoefte aan logistieke hulp. Het gaat om vrijwilligers die willen instaan voor een goed verloop: parkeerwachters, mensen die ervoor zorgen dat iedereen zijn weg vindt, dat de richtlijnen (looplijnen, mondmaskers…) goed gevolgd worden, enz. (AVH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.