Beernem draagt warmte uit

De gemeente voorzag ook enkele sfeerdecors.© AVH
De gemeente voorzag ook enkele sfeerdecors.© AVH
Redactie KW

Met de wijkkerstbomen, de actie ‘Warme groeten’, de vijf sfeerdecors en de grote sneeuwbol die regelmatig verplaatst wordt naar een andere locatie binnen de gemeente zorgt de gemeente Beernem voor sfeer en gezelligheid. Alle Beernemnaars kunnen hun persoonlijke wensen bovendien neerpennen op de vier wenskaarten die in het gemeentelijk infoblad Open blad steken.

“We hopen op die manier mensen die het moeilijk hebben of eenzaam zijn een hart onder de riem te steken”, vertelt burgemeester Jos Sypré. “Wie nog meer kaartjes wil schrijven, kan er nog ophalen in de bib, het gemeentehuis of het Sociaal Huis.

Ook politiezone het Houtsche nam een warm initiatief”, vervolgt Jos Sypré. “Op 18 december ontving ik samen met mijn collega-burgemeesters van Oostkamp en Zedelgem een doos met wenskaarten geschreven door de medewerkers van de politiezone. Deze zullen via het Sociaal huis verdeeld worden aan mensen die een extra steuntje kunnen gebruiken in deze periode.”

Warme groeten

Verder kon elke wijk, straat of buurt die dit wenste, een gratis wijkkerstboom in hun buurt plaatsen en versieren. Er staan ondertussen meer dan 30 versierde wijkkerstbomen verspreid over heel Beernem.

In elke kern staat er een sfeerdecor met kerstlichtjes en kerstbomen. Inwoners kunnen hun filmpjes en foto’s inzenden via het e-loket (‘Warme groeten’) of via Facebook Messenger. We verspreiden hun Warme groeten via onze sociale mediakanalen en trekken wekelijks enkele winnaars onder de inzendingen. Op maandag 21 december waren de gelukkige winnaars Ylenia Dobbelaere, Melissa Dobbelaere, Riet Gaillaert, Myriam Defonteyne en Els Vanbaelenberghe. (AVH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.