Beer Pelgrims delen kratjes trappistenbier uit aan wie affiche hangt

Bij het gezin Cailliau-Breyne uit de Eikhoekstraat in Westvleteren werd de affiche van Tournée Trappiste uit De Vleternoare gespot aan het raam. Het gezin mocht een kratje trappisten in ontvangst. © LBR

VZW The Beer Pilgrims pakt op zaterdag 11 en zondag 12 juni uit met het nieuwe bierfestival ‘Tournée Trappiste’. Meer dan 60 trappistenbieren van 14 trappistenbrouwerijen, 4 trappistenwijnen van 2 abdijen en 13 soorten kaas van 5 abdijen worden aangeboden. Wie de A3-poster van ‘Tournée Trappiste’ aan het raam hangt, maakt kans op een een pakketje trappistenbier.

Na twee geslaagde edities met duizenden bezoekers van het Vleteren Craft Beer Festival in 2017 en 2019 besloot de bierproefvereniging vzw The Beer Pilgrims om een andere weg in te slaan. Ze kiezen voor een nieuw concept.

Willekeurig

Op zaterdag 11 en zondag 12 juni pakt de vereniging uit met het nieuwe bierfestival ‘Tournée Trappiste’ waarbij 60 trappistenbieren van 14 trappistenbrouwerijen, 4 trappistenwijnen van 2 abdijen en 13 soorten kaas van 5 abdijen worden aangeboden.

“In het gemeentelijk infoblad ‘De Vleternoare’ bestaat het middenblad uit een A3-poster van ons festival. Wie deze aan het raam hangt aan de straatzijde, maakt kans op een prijs. Wekelijks trekt een delegatie van The Beer Pilgrims op pad door de deelgemeenten van Vleteren en zal die aan een willekeurig huis mét poster aan het raam stoppen en aanbellen”, vertelt Filip Muylle van vzw The Beer Pilgrims.

Gratis en voor niks

“Als de deur wordt geopend en er een meerderjarige persoon aanwezig is, zal een pakketje trappistenbier overhandigd worden in een leuke en handige draagkrat. Zomaar, gratis en voor niks, want zo zijn we.”

De affiche van Tournée Trappiste vind je in De Vleternoare. Vorige week ging de trappistenbiercadeau-actie van start. “Bij het gezin Cailliau-Breyne uit de Eikhoekstraat in Westvleteren werd de affiche van Tournée Trappiste uit De Vleternoare gespot aan het raam en het gezin mocht een kratje trappisten in ontvangst nemen.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.