Beeldend kunstenaar Marc Vanhecke maakt de winnaarstrofee voor de E3 Saxo Bank Classic

(foto JM)
(foto JM)
Redactie KW

Beeldend kunstenaar Marc Vanhecke mag ook dit jaar de winnaarstrofee voor de E3 Saxo Bank Classic leveren aan de organisatie.

Marc is een veelgevraagd kunstenaar met creatieve ideeën als het over de wielersport gaat. Al tien jaar werkt hij de trofee voor de winnaar van de E3 in Harelbeke uit. “Elk jaar maak ik een ander concept. Het begon allemaal in 2012, toen Tom Boonen de trofee won. Latere exemplaren gingen onder meer naar Greg Van Avermaet, Fabian Cancellara, Michal Kwiatkowsi en Niki Terpstra. Het laatste exemplaar was voor Zdenek Stybar. Ze prijken allemaal in de walk of Fame in mijn atelier”, vertelt Marc. Hij maakt de wielertrofee voor eliterenners exclusief voor de wedstrijd in Harelbeke. “Voor Koolskampkoers, waar ik van thuis uit mee vertrouwd ben, maakt men een uitzondering. Veldrijden mag eveneens. Ik maakte de trofee voor het Belgisch kampioenschap en straks gaat ook de Belgische kampioen bij de juniores met een kunstwerk van mijn hand naar huis.”

Thuis volgen

Omdat de trofee van de E3 vorig jaar door corona in de kast bleef staan, werd die aangepast voor dit jaar. “Er is een nieuwe hoofdsponsor met Saxo Bank. Hun kleur is blauw en dus moet het groen van Binck Bank wijken. Ook het plaatje met de naam en het jaartal wijzigt.”

De E3 gaat door op 26 maart. “Er is geen publiek toegelaten. Ik zal dus enkel naar Harelbeke rijden om de trofee af te geven. Thuis zal ik vol spanning de koers volgen op tv en zien bij wie en in welk land de trofee terechtkomt.”

(JM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.