De ingreep ontlokte verbaasde blikken en vervolgens een brede glimlach aan aandachtige passanten op de Waalvest. Of hoe je met een simpele maar bijzonder creatieve en geniale ingreep een actuele dimensie én een knipoog toevoegt aan een vertrouwd kunstwerk.

"Ik speelde met het idee om iets met dit beeld te doen", vertelt Patrick Vandaele, leerling van de kunstacademie. Johan Tahon gaf zijn toestemming voor deze tijdelijke ingreep. Het is slechts één van de vele regenboogkunstwerken die de kunstacademie verwezenlijkte in het stadsbeeld van Menen. Zo zijn er nog de gekleurde handen en de lappendeken met kunstwerken aan de gevels van het stadhuis en het regenboogzebrapad."

(CB)

De ingreep ontlokte verbaasde blikken en vervolgens een brede glimlach aan aandachtige passanten op de Waalvest. Of hoe je met een simpele maar bijzonder creatieve en geniale ingreep een actuele dimensie én een knipoog toevoegt aan een vertrouwd kunstwerk."Ik speelde met het idee om iets met dit beeld te doen", vertelt Patrick Vandaele, leerling van de kunstacademie. Johan Tahon gaf zijn toestemming voor deze tijdelijke ingreep. Het is slechts één van de vele regenboogkunstwerken die de kunstacademie verwezenlijkte in het stadsbeeld van Menen. Zo zijn er nog de gekleurde handen en de lappendeken met kunstwerken aan de gevels van het stadhuis en het regenboogzebrapad." (CB)