Bedrijvenbowlingliga viert verjaardag, voorzitter Martin Callens wordt gehuldigd

Redactie KW

Op 15 februari 2000 werd in Bowling Sunset de Kortrijkse Bedrijvenbowlingliga boven de doopvont gehouden. 20 jaar later bestaat de competitie nog altijd. Een verjaardag waarbij huidig voorzitter Martin Callens in de bloemetjes werd gezet.

Een heerlijke mix van oude rotten en jonge veulens, is dit het succesrecept van de Kortrijkse Bedrijvenbowlingliga? Niemand weet het precieze antwoord. Feit is wel dat acht ploegen zich elke twee weken voluit geven. “In het verleden waren er zelfs seizoenen waar we hier met 16 verschillende ploegen op de banen stonden. Het hangt er allemaal een beetje van af hoe populair bowling op dat moment is.”

Voorzitter Martin Callens (62) kan alvast met trots terugblikken op een nagenoeg vlekkeloos parcours. “20 jaar geleden besloten de toenmalige eigenaars van de bowling om een competitie op te starten voor bedrijven en openbare diensten”, gaat Martin verder. “De bedoeling was om een amicale liga te starten en ik was er van bij het begin bij, samen met mijn collega’s van Fluvius. Ondertussen nam ik het roer van de liga over en zijn er clubs die bestaan uit ex-rijkswachters, nemen enkele ondernemingen uit de regio deel en zelfs een taxibedrijf. Vanzelfsprekend mag iedereen die zin heeft zich altijd inschrijven. We komen een keer om de 14 dagen samen, telkens op een dinsdag.”

Tijdens het vieren van het 20-jarige bestaan werd Martin eveneens gehuldigd. “Martin is niet alleen de voorzitter, maar eveneens de penningmeester en de secretaris”, klinkt het bij Dominique Carette, een gepassioneerd bowlingspeler. “Organiseren, verzamelen en uitdelen van prijzen of het bestuur van de liga voor zijn rekening nemen? Martin deed het allemaal zonder morren. Het is dan ook niet meer dan terecht dat we hem vandaag ook extra bedanken voor zijn jarenlange inzet.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier