Bedrijf verdedigt waterlozing tijdens waterschaarste

Redactie KW

Dat na corona nu de waterschaarste de mensen bezighoudt, blijkt ook uit de melding die Roger Lievens uit Sint-Andries ons toestuurde. De man zag op zijn wandeling hoe een tankwagen van de firma Verhaege Cleaning in Ter Straten een volle tank met water loste in het riool.

“Schandalig in tijden van grote droogte en watertekorten, terwijl de burger wordt opgeroepen om spaarzaam met water om te gaan. Kon die tank dan niet gelost worden in regenputten of vijvers? Dan hadden we er tenminste nog wat aan gehad. Dit is waterverspilling op grote schaal”, protesteert de man.

Water gezuiverd

Volgens Johan Verhaege van Verhaege Cleaning was het water afkomstig van een regenwaterinstallatie bij een nieuwbouw. “Ik begrijp zijn reactie wel, maar het is anderzijds ook gemakkelijk gezegd van die man. Wie gaat er onze transportkosten dan betalen? En wiens schuld zal het zijn, denk je, als er straks ergens dode vissen op een vijver drijven? Ik heb al geweten dat er door een lekgeslagen tank mazout in iemands regenwater was beland. Door het weg te pompen in de riolering, wordt het tenminste eerst gezuiverd”, verdedigt hij zich.

“Dat water is daarmee dus niet verloren, en trouwens: de politici zouden beter eens leren in actie schieten vóór het te laat is. De waterproblematiek is iets wat structureel aangepakt moet worden.” De man eindigt op een positieve noot. “Voor de komende dagen is er regen voorspeld.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier