Bedrijf uit Oostkamp wil tegen herfst 2021 coronavaccin op de markt brengen

Een animator testte positief op het coronavirus. © Getty Images/iStockphoto
Redactie KW

Het bedrijf Ziphius Therapeutics in Oostkamp heeft vandaag aangekondigd dat het tegen de herfst van 2021 een coronavaccin op de markt wil brengen. Dat schrijft De Tijd en werd ons bevestigd door de ceo van het bedrijf Chris Cardon. Het bedrijf zegt veelbelovende resultaten behaald te hebben na verschillende tests en wil in oktober beginnen testen op mensen.

Ziphius kondigde vandaag aan dat het veelbelovende preklinische resultaten behaalde voor het vaccin tegen het nieuwe coronavirus.

Op basis van die resultaten bereidt het bedrijf zich voor op klinische studies. Vanaf oktober 2020 zouden ze tests willen uitvoeren op mensen. Pas in 2021 zou het bedrijf beginnen met een productie op grotere schaal. De eerste leveringen zijn gepland voor de herfst van 2021. “We staan in nauw contact met de regelgevende instanties om te informeren over onze vooruitgang. We zijn ons bewust van de dreigende noodzaak van een coronavirusbehandeling en willen snel anticiperen op een potentiële volgende golf van het virus”, aldus Chris Cardon, ceo bij Ziphius.

Het bedrijf zegt ook te willen samenwerken met andere Belgische bedrijven voor de verdere ontwikkeling van het vaccin.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier