Bedrijf legt personeel in de watten op drukke Black Friday: ontbijt, pizza’s en zelfs dj’s

De werknemers werden onder meer getrakteerd op een ontbijt. © AVH
Redactie KW

Voor het team van electronicagigant Group Connect in Brugge was het vrijdag één van de drukste dagen van het jaar. Omwille van Black Friday moesten alle personeelsleden de handen uit de mouwen steken om alle winkels te bevoorraden. In ruil voor de inzet werd het personeel bedankt met ontbijt, pizza en zelfs dj’s.

Omdat het personeel vandaag extra hard werkt, zorgde het bedrijf voor de nodige randanimatie. ‘s Morgens kan de vroege ploeg genieten van een heus ontbijt, ‘s avonds zijn er pizza’s en dj’s. Samen met de werknemers van de eerste ploeg ging onze reporter de sfeer opsnuiven. In een georganiseerde chaos van rondrijdende transpaletten, heftrucks en karretjes leidt personeelsverantwoordelijke Bart Alfvoet ons rond: “De hal staat nu bomvol producten die de leveranciers hier neerzetten. De eerste werknemers beginnen dat allemaal te sorteren zodat alles op zijn plaats zet. Niet voor lang, want bijna alles wat hier vandaag binnenkomt, vertrekt vannacht opnieuw naar een van onze 430 winkels.” Group Connect omvat alle winkels van Exellent en Expert.

Extra werkstations

We wandelen door naar de dynamische hal, want voor vandaag zijn de bestaande werkstations onvoldoende; “Een ander team met onder andere bedienden van de boekhouding bouwen nu nog een aantal werkstations op. We krijgen vandaag zodanig veel bestellingen dat we het niet kunnen oplossen met onze reguliere werking. Bovendien werken vandaag zo’n 120 mensen voor ons, dat zijn er vijftig meer dan normaal.” Om voldoende personeel te voorzien, werkt het bedrijf samen met bijverdieners die naast hun normale job extra komen werken. “Als we in nood zijn, krijgen zij een pushmelding op hun smartphone. Via een app bieden we hen dan werk aan en kunnen ze komen werken. Op die manier raken we nooit in de problemen door personeelstekorten”, reageert Alfvoet.

Het werk voor Black friday verdelen was voor de personeelsverantwoordelijke een hele klus. Om alles wat in te kleden maakte hij er samen met collega Sofie Gaillaert een projectje van. Naast het extra personeel regelde hij ook allerlei extra’s om het werken aangenaam te houden: “Straks kan de vroege ploeg dus ontbijten. Tegen de middag komen hier een paar jeeps van Red Bull binnengereden. Daarop staan dj-decks en zij voorzien ons van wat muzikale sfeer”, vertelt Alfvoet. Bovendien voorziet het bedrijf in samenwerking met Domino’s pizza’s voor de hele avondploeg.

Familiesfeer

Wat klinkt als een echte familiesfeer, blijkt het Brugs bedrijf ook te zijn. De familie Lanckriet begon als een kleine electrowinkel maar bleef groeien tot de gigant die ze nu is. Die familiesfeer probeert Group Connect door te trekken naar haar eigen winkels: “Door dingen als vandaag te organiseren, groeien wij als bedrijf. Ons personeel is een hechte groep die het bedrijf vooruit helpt. Maar wij kunnen pas groeien als onze winkels groeien. Iedereen kent elkaar hier en we staan altijd paraat om elkaar te helpen.”

Ook de volgende weken is het alle hens aan dek bij de Brugse electrogigant. Kortingen en acties door de feestdagen zorgen voor een gezellige drukte in het magazijn: “Op maandag en dinsdag steken we telkens een tandje bij. In het weekend zijn er veel meer bestellingen. Ken je het, man en vrouw zitten in de zetel ‘zullen we niet es kijken om dit of dat te bestellen?’, en daardoor lopen de bestellingen snel binnen. Ons personeel weet dat en doet op maandag en dinsdag met plezier wat extra uren, dan weten ze dat ze op donderdag of vrijdag rustiger kunnen werken en nog iets kunnen gaan drinken met de collega’s.”

Er is nog tot morgenochtend drie uur bedrijvigheid in het magazijn, want dan vertrekken de chauffeurs met bestellingen naar de winkels. “De eerste nacht van Exellent lijkt een succes te worden, hopelijk organiseren we er de volgende jaren nog”, lacht Alfvoet.

(AVH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier