Bedevaartsoord De Grot op de Ginste krijgt nauwelijks bezoek

© CLY
Redactie KW

De meimaand is de bedevaartsmaand bij uitstek en dat is normale tijden ook het geval aan de Ginstegrot. We liepen even langs maar er was geen enkele bedevaarder te bespeuren en bijgevolg geen brandende kaarsen.

We vroegen aan Greet Desmet, lid van het comité dat zich de belangen van de Grot aantrekt, wat er aan de hand is. “Het is juist dat er heel weinig kaarsen gebrand werden aan dit populaire bedevaartsoord.”

“Volgens mij is dit deels te wijten aan de werken die nog altijd bezig zijn in de Grotstraat zodat het een hele tijd haast onmogelijk was om te gaan bidden aan de grot. Wie de toestand kende kon er via de achterkant van de kerk wel geraken maar weinig hebben daar weet van.”

“Wat de meimaand gaat brengen is ook voor ons koffiedik kijken”, aldus nog Greet. “Vooreerst zijn de wegeniswerken nog niet helemaal af en kan er nog hinder zijn voor wie daar wel parkeren en daar komt nog bij dat een bezoek aan de grot niet wordt gezien als een essentiële verplaatsing. De kans is dan ook groot dat het aantal bedevaarders heel beperkt zal zijn. Bovendien is er ook geen drankgelegenheid gezien het café tegenover de Grot nog altijd dicht is.” (CLY)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.