Bedeling mondmaskers start donderdag

Het personeel van de administratieve diensten was er al vroeg bij om de pakketten voor bedeling klaar te maken. © ACK
Redactie KW

Donderdagochtend om 7 uur verzamelden de personeelsleden van Houthulst om in de Vrijetijdscampus om de pakketten met mondmaskers klaar te maken voor bedeling.

“Gisteren zijn we zelf naar Dottenijs gereden om onze mondmaskers op te halen, anders waren ze er vandaag nog niet”, vertelt Lucrèce Sap. “Het is de bedoeling dat de bedeling nog vandaag, donderdag, begint.”

“Wachten op het transport zou nog eens een uitstel van een paar dagen hebben betekend dus nam de gemeente zelf het heft in handen. “We zijn in ieder geval blij dat we eindelijk onze gemeente kunnen voorzien van mondmaskers. We hebben 12.000 mondmaskers kunnen meebrengen. Daar zijn er nog geen voor kinderen jonger dan 12 jaar bij. De mondmaskers voor de kinderen zitten nog vast in Luik bij de douane”, laat burgemeester Joris Hindryckx.

Geoliede machine

“Alle personeelsleden helpen mee de maskers, filters en Boskrant met uitleg over het gebruik in te pakken. Iedereen ouder dan 12 jaar zal dus vandaag nog zijn mondmaskers krijgen.”

In de polyvalente zaal zijn vakken per straat gemaakt met aanduiding op welk adres hoeveel mondmaskers geleverd moeten worden en in de gang werken de personeelsleden als een goed geoliede machine snel het ene pakket na het andere af. (ACK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier