Beau Deleu combineert zijn studies met Chiro in Ardooie

foto JM
foto JM
Jan Maeseele
Jan Maeseele Medewerker KW

Wij vragen wekelijks een van hen naar hun plannen, dromen en verwachtingen. Deze week Beau Deleu uit Ardooie.

Beau Deleu is de zoon van Nico Deleu en van Siska Demeulenaere. Hij heeft een broer, Aaron en een zus, Hanne. Hij woont in de Stationsstraat, maar verblijft veel op kot in Gent waar zijn vriendin en knuffelcontact Annabel woont. Hij studeert marketing.

Hoe ziet je doordeweekse dag eruit?

“De studies zijn uiteraard een prioriteit. De jongste maanden heb ik nogal wat tijd doorgebracht aan de computer. Afstandsonderwijs was bij ons veelal van toepassing. De examens zijn net achter de rug.”

En wat in het weekend?

“Als hoofdleider van de Ardooise Chiro Tijl is er op zaterdag contact met de leiders. Momenteel is dit online, gezien de contactbeperkingen. Op zondagnamiddag is er dan de chiroactiviteit, nu beperkt tot de -12-jarigen.”

Wat deed je om de lockdowns door te komen? Nieuwe hobby’s ontdekt?

“Naast ijverig studeren heb ik mijn hobby aangescherpt. Ik verzamel alles wat met brouwerijen te maken heeft, in het bijzonder onze Ardooise brouwerij Van den Bussche op het Marktplein.”

Hoe zit het met je muzikale smaak?

“Mijn favoriete radiozender is MNM. Is luister vooral naar popmuziek, maar een vleugje ‘rap’ is ook aangenaam om horen. Eminem is mijn favoriete rapper.”

Is er ook tijd om eens een boek te lezen?

“Vroeger was ik een fervent lezer. De jongste tijd is dit minder. Tijdens de lockdown deed ik een poging om een boek, te lezen. Het is geen succesverhaal geworden.”

Kan je een dag zonder gsm/sociale media?

“Neen. Thuis ben ik overigens opgegroeid tussen dat soort toestellen omwille van de beroepsactiviteiten van mijn vader. Een leven zonder gsm, zonder computer… Het zou wennen zijn.”

Hoe zit het met de generatiekloof? Vind je je ouders ouderwets?

“Wij hebben een toffe band. Mijn ouders zijn gescheiden, maar van een generatiekloof, is er geen sprake. Mijn ouders kunnen goed met de jeugd overweg.”

Zit je in verenigingen?

“Als hoofdleider van Chiro Tijl heb ik al heel wat te doen. Vroeger speelde ik voetbal bij KVC Ardooie. Nu rest er nog wat cafévoetbal. “

Hoe zie je jezelf over tien jaar?

“Als mijn studies er op zitten, hoop ik in de branche van de verkoop of de marketing mijn weg te vinden.” (JM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.