Beatrijs biedt ponykampen voor kinderen aan in Beauvoorde

Beatrijs Devrome met de kindjes Mathis, Julie en Emma met de pony's Sientje en Lily. © JT
Redactie KW

Jonge kinderen op een speelse manier leren omgaan met pony’s kan vanaf woensag 1 juli op de vakantiehoeve ‘t Ooievaarsnest in Beauvoorde. Gastvrouw Beatrijs Devrome heeft al jaren ervaring in het omgaan met paarden en pony’s en wil nu haar kennis overbrengen op kinderen.

“We starten vanaf 1 juli met ponykampjes voor kinderen van 5 tot 12 jaar”, vertelt Beatrijs. “We ontvangen maximaal tien kinderen in groepjes van vijf en nemen ook de strikte voorzorgen die door de coronacrisis zijn opgelegd in acht. De dag start telkens om 9 uur en duurt tot 16 uur. Enkel op zondag is er geen kamp.”

De ponykampen kunnen enkel geboekt worden mits reservatie. En Beatrijs heeft nog meer plannen. “Graag zou ik opnieuw starten met koetstochten in de regio en we plannen ook de aankoop van een huifkar voor een twintigtal personen. We hebben ondertussen twee Friese paarden daarvoor opgeleid. Vroeger deed ik al koetstochten voor de toeristen in de regio Veurne en ik was daarmee één van de jongste koetsiers in de streek.”

Picknicken tussen pony’s

De dag start met het verzorgen van de pony’s. Nadien wordt er een ritje gemaakt of kan er veilig gewandeld worden met de pony’s op het grote terrein van de boerderij, waar er ook nog kan kennisgemaakt worden met de andere neerhofdieren, zoals konijnen, geitjes, cavia’s, kippen, kalkoenen en natuurlijk de grote stal met de vele melkkoeien. Pony’s borstelen, vlechtjes maken, de hoeven proper maken en de pony’s eten geven staan op het programma. Je kan zelfs picknicken tussen de pony’s.

Terwijl de kinderen genieten van het ponykamp kunnen de ouders even tot rust komen door een wandeling te maken in de mooie omgeving. In de vakantiehoeve zijn er logies mogelijk voor 25 personen. De Shetland- en Welshpony’s Sientje en Lily verwachten de kinderen in de grote vakantie op de hoeve ‘t Ooievaarsnest in de Sikkelstraat 11 in Beauvoorde. (JTV)

Alle info over het ponykamp en de logies op de vakantiehoeve ‘t Ooievaarsnest van Beatrijs Devrome en Kurt Broucke kan je vinden op de Facebookpagina van ‘t Ooievaarsnest of via 0474 70 09 41.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten