Beastie Burgers is origineel nieuw hamburgerconcept in Boterstraat

Uitbaters Sinan en Kalja (allebei met rode t-shirt) met de twee broers van Kalja, Setko en Dreko. © EF
Redactie KW

De hippe hamburgertent Paul’s Boutique in de Boterstraat is al een tijdje gesloten, maar er komt een nieuw hamburgerconcept in de plaats. Beastie Burgers Ieper zal als muziek in de oren klinken bij hamburgerfans. Dat is toch de opzet van zaakvoerder Sinan Hadzija, die ook al een gelijknamige vestiging in Antwerpen en Mechelen heeft.

Sinan Hadzija, de stichter van Beastie Burgers, is duidelijk ook een muziekfan. “Een van de eerste albums van de Beastie Boys, rappers uit New York die heel populair waren van 1987 tot 2012, was getiteld Paul’s Boutique. Daar hebben we onze eerste zaak naar genoemd, die nu wel opgedoekt is. Beastie Burgers ben ik met mijn broer Edvin begonnen in 2013. Uiteraard zijn de hamburgers het belangrijkste, maar je krijgt er nu ook een heerlijk muzikaal sausje bij. Iedereen zal het bevestigen: het smaakt naar meer en je komt terug om andere te proeven. We hebben gelijkaardige zaken in Brugge, Leuven en Hasselt, maar daar hebben ze de naam ‘Babos’.”

Verder uitbreiden

Sinan heeft nog plannen. “We zijn met nog drie andere locaties in onderhandeling om op korte termijn open te gaan, tot zelfs over onze landgrenzen heen. Ons interieur lijkt op een Amerikaanse truck in de stijl van The A-team (populaire Amerikaanse actiereeks, red.). Je waant je op een filmset of in een muziekstudio.”

En uiteraard hebben ze als hamburgerrestaurant iets unieks om mee uit te pakken. “Onze sauzen worden al generaties lang door mijn familie ambachtelijk gemaakt en bij kwaliteitsvolle hamburgers komen hun smaak en textuur nog meer tot hun recht. Mijn broer en ik zullen dit bewijzen met onze Beastie Burgers-team, een concept dat al in Antwerpen en Mechelen zijn populariteit bewezen heeft! We zullen in de eerste maand alle dagen open zijn van 11.30 tot 21.30 uur om nadien te bepalen wat onze sluitingsdag zal worden.” (DS)

Beastie Burgers vind je in de Boterstraat 21 in Ieper.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier